Lilia Pilipețchi: Cred că o să fac față lucrurilor și nu cred că este corectă noțiunea de CLAN, cum se vorbește astăzi

0
899

Alegerile generale locale sunt deja istorie, spiritele s-au calmat, iar în oraș se văd primele mișcări ale noii conduceri. După alegerea viceprimarilor, autoritățile municipale nu au decât să se apuce de treabă. Am decis să aflăm de la primarul Lilia Pilipețchi care sunt problemele ce necesită soluții prompte, dar și planurile de durată pe care și le face noua conducere a municipiului Soroca. Aflați despre toate din interviul cu doamna primar. (Începutul interviului îl găsiți AICI)

− Fostele conduceri ale Sorocii au stabilit relații de prietenie, înfrățiri cu localități din România, Rusia, Letonia, Franța etc. și au dezvoltat proiecte comune. Cum vedeți aceste relații în viitor?

− Trebuie de păstrat, de extins, de crescut neapărat.

− Dar din greșelile celor care au fost anterior la guvernare ce ați învățat, ce nu veți repeta?

− Toată activitatea primăriei se bazează pe comparație: ce a fost, ce este. Am tras o linie roșie și am început o pagină nouă. Nu vreau să comentez activitatea primarilor precedenți. Sunt sigură că și ei și-au dorit fapte frumoase pentru cetățeni.

− Nu este un secret că rudele dvs. apropiate au funcții publice importante: fiica vitregă, Aliona Pilipețchi este deputată, soțul ei Veaceslav Rusnac este președinte al raionului și alte rude/persoane din anturajul fiicei dvs. fac parte din APL. Unii cred, în legătură cu asta, că în activitatea dvs. de primar rudele vă vor șopti la ureche ceea ce trebuie să faceți, nu ce vreți să faceți dvs. ca primar. În ce măsură aceste opinii se pot realiza în realitate?

− Concluzionați, vă rog, ce prezintă personalitatea mea dacă, până în prezent, avem relații de prietenie cu doamna Aliona Pilipețchi. Atât. Am ajuns la 53 de ani cu atâta experiență de viață vastă, atâta experiență profesională, știu ce vreau, știu ce pot, știu ce prezint. Sunt persoana care are o părere. Sunt venită pentru a-mi demonstra mie rezultate, potențialul pe care-l posed, pentru a demonstra locuitorilor că și autoritățile locale pot lucra pentru oameni, nu doar oamenii pentru a plăti contribuții la stat. Chiar nu văd nici un moment prost în situația creată și dacă s-a pus accentul pe mine, eu cred că o să fac față lucrurilor și nu cred că este corectă noțiunea de clan, cum se vorbește astăzi. Doamna Aliona are în preajmă oameni de calitate și dumneaei își dorește să demonstreze că orașul nostru poate crește, indiferent că este formată de clan sau din persoane diferite. Nu contează. Contează succesul și calitatea de viață la noi la Soroca, pe care cu toții ne-o dorim. Și noi o să demonstrăm lucruri frumoase.

− Apropo, la ședința consiliului local, drept replică la întrebarea de ce este nevoie de trei viceprimari, ați promis că după șase luni de activitate o să demonstrați că decizia este corectă și că veți avea primele realizări. Așa că vă lansez o invitație la interviu peste șase luni să vedem dacă vă onorați promisiunea. Mulțumesc pentru interviu!

Articolul precedentPericulos! Arta și tradițiile mor odată cu educația muzicală
Articolul următorSOROCENI NEMURITORI: Pantelimon (Pan) HALIPPA — APOSTOL AL UNIRII BASARABIEI CU ROMÂNIA
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.