Lilia Pilipețchi: Am avut două chemări în judecată și am fost amendați cu 79 mii lei

0
1948

Alegerile generale locale sunt deja istorie, spiritele s-au calmat, iar în oraș se văd primele mișcări ale noii conduceri. După alegerea viceprimarilor, autoritățile municipale nu au decât să se apuce de treabă. Am decis să aflăm de la primarul Lilia Pilipețchi care sunt problemele ce necesită soluții prompte, dar și planurile de durată pe care și le face noua conducere a municipiului Soroca. Aflați despre toate din interviul cu doamna primar. (Începutul interviului îl găsiți AICI)

− Ați primit recent și o delegație a ambasadei din Belarus, care era scopul vizitei lor?

− Problema datoriei pentru mașina cu aspirator-pompă care colectează deșeurile pe străzi. Mașina a fost luată în datorie, s-au achitat 700 mii lei. Actele au plecat în judecată, am avut două chemări în judecată și am fost amendați cu 79 mii lei. Datoria este de 1 milion 300 mii lei. Am avut o înțelegere cu belarușii să achităm acești bani și atunci dumnealor o să ne scutească de suma pentru întârziere. Pentru întârziere, 79 mii lei, cu cuvinte frumoase, am câștigat 30 de mii lei să nu-i achităm.

− De ce există datoria aceasta și cazul a ajuns în judecată?
− Am fost informată că la consiliul municipal nu s-a votat și plățile nu au fost efectuate.

− Veniți din lumea medicinei, dar și din cea a afacerilor. Ce abilități din viața dvs. profesională anterioară vă vor fi de folos în activitatea de primar?

− Sunt persoana care activez conform planurilor, deci, planificarea bună a lucrului. Ordinea. Sunt foarte responsabilă, ordonată și foarte organizată în tot ce fac. Autocritica, sunt cu cerințe mari față de mine și de tot ce mă înconjoară. Asta mă ajută, mă motivează să mă organizez.

− Apropo, cui i-ați încredințat afacerea dvs. în domeniul medicinei și farmaceuticii?

− Soției fiului meu, care este ginecolog de profesie.

*Interviul integral îl găsiți în ziarul Observatorul de Nord din 13 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.