Lilia Pilipețchi a preluat funcția de primăriță a municipiului Soroca

0
294
Primăria Soroca

Marți, Lilia Pilipețchi a preluat funcția de primăriță a municipiului Soroca, după ce a câștigat la alegerile locale din 3 noiembrie 2019.

Ea a mulțumit pentru activitate fostului primar Victor Său și a menționat că va continua cele începute în mandatul acestuia. Lilia Pilipețchi a făcut cunoștință cu echipa primăriei și a instituțiilor subordonate, cu care va colabora pe viitor, după care urmează să realizeze primele activități în calitate de primăriță.

Lilia Pilipeșchi, primara municipiului Soroca

“O să încep cu mișcări pe care le-ar înfăptui oricare primar, ne-a declarat după inaugurare Lilia Pilipețchi. În primul rând, facem cunoștință teritorial, facem cunoștință cu fiecare angajat în parte, cu funcțiile fiecărui angajat, apoi evident că vom lua cunoștință de toate actele juridice prezente. Facem o concluzie și verificăm la care segment este slăbită activitatea autorității locale. Evident că o să facem o analiză a tuturor lucrurilor deja petrecute. Ceea ce ține de primii pași. Îmi doresc ca viceprimarii să-și ia locul cât mai repede în activitate ca să începem munca, deoarece trebuie neapărat de pregătit de perioada de iarnă. Și trei, evident, este lucrul la capitolul bugetului orașului, trebuie să punem start desenului bugetului, fiindcă timpul trece foarte repede. Aceștia sunt primii pași cu care o să-mi încep activitatea de primar. Personal o să țin legătură cu fiecare consilier, fiindcă este un lucru foarte important să fie pace în colectivul unde începi activitatea pentru un termen de patru ani de zile. Pacea este dorită peste tot. De aceea mă voi strădui ca toate lucrurile bune să se întâmple cât mai repede și cât mai calitativ”. Doamna primară a evitat să ne spună pe cine îi va propune în calitate de viceprimari, dar a menționat că vom fi informați în timpul cel mai apropiat. Subiectul prioritar pentru început de mandat Lilia Pilipețchi a declarat că va fi construcția stației de epurare, problemă care așa și nu au rezolvat-o alți primari până acum. “Accentul de bază va fi stația de epurare. Iată cu ce o să încep eu activitatea, pe ce o să pun accentul de bază. Avem niște pași deja porniți, de aceea după Anul Nou o să vă bucurăm cu rezultate destul de îmbucurătoare”. Amintim că Lilia Pilipețchi a fost înaintată de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și a fost aleasă cu voturile a 4476 de soroceni.

Ce spun sorocenii?

Angela Prisăcaru, locuitoare a municipiului Soroca
“Orașul cât de cât are și trăiește în ritmul său, iar cea mai mare problemă care trebuie rezolvată este stația de epurare”.

Mihai Boldescu, locuitor al municipiului Soroca
“Stația de epurare trebuie construită în primul rând, că este un miros neplăcut în Soroca, e strașnic. Microbuzele să le descarce, că e Doamne ferește, dimineața nu ai chip să intri în ele, trebuie să facă oleacă de regulă chiar între șoferi, că dimineața stau la oprire câte o jumătate de oră până ce nu încarcă ca scrumbia în borcan”.

(BP)

Articolul precedentAlți soroceni s-au născut între 5 și 10 noiembrie
Articolul următorNedescoperit la timp, cancerul la sân poate ucide! Mergi la control acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.