Organizația neguvernamentală ”Info-DAVA” din Soroca, este printre beneficiarii Programului UE de Granturi Locale, Media și Comunicare. În parteneriat cu redacția ”Observatorul de Nord”, ONG ”Info-DAVA” va implementa proiectul ”Comunicare pentru schimbare”.
Scopul proiectului este de creşterea nivelului de informare a publicului referitor la valorile Uniunii Europene, importanţa implicării cetățenilor în procesele de planificare, creare și prestare a serviciilor publice de calitate și impactul acestora în dezvoltarea social-economică a comunităților.
Proiectul va dura nouă luni, timp în care vor fi desfășurate diverse activități în municipiul Soroca și câteva localități rurale din raionul Soroca.
Recent a avut loc o sesiune introductivă, la care s-a discutat despre consolidarea eforturilor pentru informarea și sensibilizarea cetățenilor la tema îmbunătățirii serviciilor publice locale.
La evenimentul online au participat reprezentanții celor 14 OSC-uri locale și partenerii lor media: Info Dava (Soroca), Anima (Bălți), Nord Media (Bălți), Expresul (Ungheni), Universal Media (Nisporeni), Eurodemos Plus (Orhei), ASCED (Călărași), Asociația Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic (Chișinău), Media Grup Meridian (Anenii Noi, Sângerei, Ștefan-Vodă), Cahul 2030 (Cahul), Prospect (Cimișlia), Feed-Back (Basarabeasca), Piligrim Demo (UTA Găgăuzia), Media Birlii Uniunia Media (UTA Găgăuzia).
Amintim că în luna iunie 2020, API a anunțat că Programul UE de Granturi Locale, Media şi Comunicare, implementat în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”, a selectat 14 OSC-uri și partenerii lor din mass-media regională, care vor beneficia de suport pentru realizarea unor proiecte de informare și promovare în domeniul serviciilor publice și a protecției mediului.
***
AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).