Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește anual pe data de 7 aprilie, promovând beneficiile unei bune stări de sănătate și a bunăstării fizice și psihice în întreaga lume.
Această zi ne amintește, că trebuie să avem grijă de corpul și mintea noastră pentru o viață mai fericită și mai împlinită.
Cu prilejul acestei zile, membrii Grupului de Inițiativă „Ambasadorii Maturității” din orașul Drochia, în colaborare cu Biblioteca Publică Raională „Iulian Filip”, au marcat această sărbătoare, în cadrul unui eveniment deosebit, primind o stare de armonie completă a corpului, minții și spiritului, participând activ la discuții, cu genericul „Împreună pentru sănătate”, referitor la beneficiile alimentației sănătoase și stilul activ de viață.
Reprezentanții vârstei de aur, și-au îmbogățit cunoștințele despre beneficiile alimentației echilibrate, despre dezvoltarea echilibrului mental, prin selectarea din reviste a rețetelor despre sănătate, răspunzând la ghicitori despre diferite organe ale corpului uman.
Astfel, au avut prilejul să afle multe informații utile despre alimentația sănătoasă, care are nu doar unul, ci numeroase beneficii, ce ajută în diferite sfere ale vieții. Alimentația sănătoasă contribuie nu doar la menținerea sănătății fizice, dar și sănătății mintale. Consumul de fructe și legume sănătoase, care sunt pline de nutrienți, ajuta la stimularea sistemului imunitar și la reducerea șanselor de îmbolnăvire. Au urmat activități interactive, exerciții fizice, exercitate în ritmul muzicii, însoțite de zâmbete și voie bună.
Evenimentul a culminat cu o degustare a ceaiului din plante medicinale, benefic pentru sănătate, într-o atmosferă relaxantă şi prietenoasă.
Activitatea a motivat participanții să adopte obiceiuri sănătoase prin exerciții, informații utile și interactiune. Obiceiurile sănătoase contribuie la menținerea echilibrului fizic și mental, indiferent de vârstă.
Laura-Andreea MÂȚU, membră a HUB-ului Tinerilor Scriitori și Jurnaliști, Centrul de Creație a Copiilor Drochia