Ministerul Educației și Cercetării a lansat Programul Național „Investim în profesori”, o inițiativă prin care peste 2000 de educatori vor beneficia de cursuri de formare continuă gratuite. Programul este dedicat educatorilor și are ca scop îmbunătățirea metodelor de predare și adaptarea acestora la nevoile actuale ale copiilor.
Printre beneficiarii acestui program s-a numărat și grădinița IET nr.17 „Cheița de Aur” din Soroca, unde educatorii au participat la cursuri pentru a-și dezvolta competențele.
Braniște Evdochia, educator la Grădinița nr. 17 „Cheița de aur”, subliniază că „acest proiect ajută la dezvoltarea competențelor educatorilor pentru a oferi o educație de calitate. Le mulțumim formatorilor pentru munca lor dedicată, ideile inovatoare și materialele bine structurate care au avut un impact pozitiv asupra noastră. Datorită cunoștințelor și abilităților pe care le-au împărtășit, colegii au fost inspirați să devină cei mai buni educatori. Le dorim mult succes în continuare!”.
Pe lângă sesiunile de formare, programul oferă și servicii pentru crearea planurilor de învățământ și a proiectelor tematice. Aceste instrumente îi vor ajuta pe educatori să aplice metode moderne și eficiente de lucru, astfel încât să răspundă mai bine necesităților de dezvoltare ale copiilor.
Spinei Marina, metodist IET nr.17, „Cheița de aur”: „Se pune accentul pe utilizarea tehnologiei în procesul de predare și pe incluziunea educațională, pentru a se asigura că toți copiii au acces la învățământ de calitate. Acest program este un pas semnificativ către transformarea sistemului educațional și are un impact pozitiv nu doar asupra educatorilor, ci și asupra copiilor și, implicit, asupra întregii societăți.”.
Programul de formare se desfășoară între iunie și decembrie 2024, iar pentru implementarea acestuia, Ministerul a alocat 6 milioane de lei din bugetul de stat.
Tatiana Palamarciuc, directoarea IET nr.17, „Cheița de aur”: „Cadrele didactice de la Grădinița nr. 17 „Cheița de aur” din Soroca au participat recent la sesiunile de formare continuă din cadrul Proiectului național „Investim în profesori”, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării. Aceste instruiri, desfășurate online și fizic, sunt esențiale pentru îmbunătățirea educației timpurii. Sesiunile au abordat teme relevante, precum tehnici moderne de gestionare a grupelor de copii și strategii pentru promovarea incluziunii. Prin activități practice, formatorii au facilitat schimbul de idei și bune practici, oferind soluții aplicabile pentru îmbunătățirea activității didactice. Aceasta este o etapă importantă pentru asigurarea unei educații de calitate care să răspundă nevoilor actuale ale copiilor.”.