Generarea de noi locuri de muncă și tranziția spre ocuparea formală – obiectivul principal al Parteneriatului Local de Ocupare Soroca

0
165

La Soroca a avut loc astăzi, 3 februarie, lansarea și semnarea Parteneriatului Local de Ocupare din raionul Soroca, moderată de coordonatoarea de proiect OIM, Violeta Vrabie. Rolul de organizatori ai evenimentului și l-au asumat Consiliul raional Soroca cu sprijinul Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Au participat Consiliul raional Soroca (CRS), Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Confederația Națională a Patronatului (CNPM), Confederația Națională a Sindicatelor (CNSM), Consiliul Național al Tineretului (CNTM), Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC 9ATIC), Școala Profesională Soroca (ȘPS), Asociația Națională a Apicultorilor (ANARM), Incubatorul de Afaceri Soroca (IAS), Centrul pentru Tineret „Dacia” (CRT Dacia) și OIM.

În fața celor prezenți au avut alocuțiuni Svetlana Păunescu, vice-președinta raionului Soroca; Ana Gherganova, șefa Direcției politici ocupaționale și de reglementare a migrației forței de muncă a MMPS; Raisa Dogaru, directoarea ANOFM; Vladislav Caminschi, director executiv CNPM; Lilia Franț, vice-președinta CNSM.

Despre obiectivele acțiunilor LEP și rezultatele scontate au vorbit Marina Mânăscurtă, directoarea Oficiului Soroca a AOFM;  Teodora Panuș, președinta CNTM; Corina Damaschin, manager Programe Educaționale ATIC; Ivan Luța, directorul ȘPS; Diana Dicusarî, administratoarea UMP; Liliana Babără, directoarea IAS; Ion Maxim, directorul executiv al ANARM și Stela Babici, administratoarea CRT „Dacia”.

Parteneriatul Local de Ocupare (LEP) reprezintă o inovație bazată pe „planificarea negociată”, care prevede ca actorii locali să-și asume roluri și responsabilități interconectate pentru a elabora și implementa soluții de răspuns la provocările de pe piața Forței de muncă, adaptate la circumstanțele locale. Parteneriatul din Soroca prevede implicarea aproximativ a 20 de parteneri publici și privați.

Rezultatele scontate, în urma implementării LEP sunt crearea și formalizarea a 550 de locuri de muncă, lansarea a 26 start-up-uri în sectoare cu potențial de creare a locurilor de muncă, extinderea a 24 de întreprinderi micro și mici, peste 1200 de persoane, inclusiv cu risc de excluziune socială, vor beneficia de oportunitățile oferite de proiect, circa 1500 de persoane din comunitate vor beneficia indirect, organizarea instruirilor la locul de muncă în sectorul meșteșugăresc.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentКак некоторые молдавские политики пытаются дестабилизировать ситуацию вокруг Приднестровья / VIDEO
Articolul următorVestea care „m-a pus pe spate” — cică, soldații ruși care luptă în războiul din Ucraina nu mai au dreptul să poarte barbă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.