Drumul de acces spre satul Racovăț a fost asfaltat parțial. Ce trasee din raion vor mai fi reparate?

1
574

Un sector din drumul public (L102) de acces spre satul Racovăț, deteriorat considerabil în ultima vreme, a fost asfaltat, iar gropile de pe restul traseului au fost plombate cu asfalt. Lucrările au durat mai multe zile și au fost executate de SRL ,,Magistrala Nord” Drochia și finanțate din Programul Raional pentru reparația și întreținerea drumurilor publice locale pentru anul 2019.

Pe o porțiune de 800 metri de traseu a fost aplicată îmbrăcăminte de beton asfaltic. Totodată au fost consolidate acostamentele pe o lungime  1200 metri, compactate cu piatră spartă, stratul având 10 cm. De asemenea s-au efectuat lucrări de plombare pe același traseu, ne-a comunicat Elena Gadibadi, șefa Secției raionale Construcții.

Lucrările au costat 1 milion 600 mii lei, bani alocați de Consiliul raional Soroca,  conform deciziei Programului raional de întreținere a drumurilor pentru anul 2019.

Conform aceluiași program, în raion se mai fac lucrări de acest gen în localitățile: Stoicani, Bădiceni, Șeptelici, Tătărăuca Nouă, Holoșnița, Iorjnița, Țepilova, Regina Maria, Bulboci. Lucrări de reparație curentă a îmbrăcămintei rutiere cu varianta albă (piatră spartă H 15 cm) au fost efectuate recent la drumul public raional L80,  Iarova-Balinț.

În prezent, se lucrează pentru construcția unei stații auto pe traseul L95, drum de acces spre satul Hristici. În viitorul apropiat vor începe lucrările pe drumul public L101 R 14, Rădi-Cereșnoveț -Voloave, ne-a mai comunicat doamna Gadibadi.

1 COMENTARIU

  1. In satul Curesnita Veche ar trebui sa reabiliteze un pic Drumurile…. au fost alocati bani anul trecut dar reabilitari nu sunt…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.