Doar în luna decembrie consilierii din Vărăncău au primit câte 8000 de lei: ce zic sătenii despre super-indemnizație și cum se apără aleșii locali? / VIDEO

1
2061

Scriam la începutul acestei luni despre faptul că la Vărăncău, comună din raionul Soroca, consilierii locali au decis că merită pentru efortul lor câte 2000 lei pentru fiecare ședință, atât pentru cele ordinare, în care se examinează mai multe subiecte, cât și extraordinare, unde pe ordinea de zi sunt de obicei 1-2 proiecte de decizie.

Pentru anul 2023 din bugetul local s-au alocat bani pentru consilieri în sumă de peste 280 mii lei. Numai în luna decembrie, consilierii noi aleși au reușit să primească fiecare câte 8000 lei pentru o ședință ordinară și cele trei extraordinare. Am decis să aflăm părerea celor care i-au votat, ce cred ei despre acest lucru.

La rândul lor consilierii care au votat pentru indemnizația de 2000 lei spun că au votat așa fiindcă… au votat și alții. Am discutat cu câțiva consilieri locali, cu fostul primar, care acum este consilier, și cu actualul primar, care anterior a fost consilier, despre super-îndemnizația de la Vărăncău de 2000 lei. Vedeți mai jos răspunsul desfășurat al sătenilor, dar și reacția aleșilor locali din comuna Vărăncău.

CITIȚI ȘI

Câți bani primește consilierul din satul tău? La Vărăncău se plătește câte 100 de euro de ședință / VIDEO

Articolul precedentÎntâlnire la teatru: Spectacolul ”Lumea lui Guguță”, bucurie pentru mici și mari / VIDEO
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru marți, 23 ianuarie
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.