Diferențele dintre ceaiul verde, ceaiul negru și ceaiul alb. Ce să știi înainte să le consumi

0
340

Mulți oameni adoră să consume ceai indiferent de anotimp. Cu toate astea, există câteva persoane care nu știu diferențele dintre plante. Este important de știut că ceaiul verde, ceaiul negru și ceaiul alb provin din planta care se numește Camellia sinensis care este clasificată în trei soiuri mari, în funcție de procesul de producție. 

Varietatea de ceaiuri îi poate afecta pe cei mai mulți, iar alegerea unei plante este cu siguranță grea pentru unii. Cu toate astea, trebuie știut că toate soiurile pot fi împărțite în trei categorii principale pentru a simplifica lucruri: negru, verde și alb.

Detalii despre ceaiuri

Ceai negru: cuprinde ceaiul English Breakfast, Earl Grey și este complet oxidat. Acesta urmează un proces pentru ofilire, laminare, oxidare și uscare înainte să ajungă în cănile oamenilor.

,,Acest soi conține teaflavine și thearubigine, care sunt compuși polifenolici ce prezintă proprietăți antioxidante.

Consumul de ceai negru a provocat o reducere a colesterolului total, a nivelului de LDL, a nivelului de trigliceride și o creștere a nivelului de colesterol HDL (bun), împreună cu o scădere a nivelului de glucoză, a concluzionat un studiu”, a concluzionat un studiu”, a dezvăluit Swati Bhushan, nutriționist clinic șef, Spitalul Hiranandani, Navi Mumbai

Ceai verde: este neoxidat, iar procesul său implică prăjirea în tigaie sau aburirea frunzelor imediat după recoltare, urmată de rulare și uscare. De asemenea, unele soiuri includ matcha și sencha.

Ceai alb: este puțin procesat prin oxidare. Acul de argint și bujorul sunt doar câteva tipuri de ceai alb.

„Lucrul de care trebuie să țineți cont atunci când faceți o ceașcă de ceai alb este că apa folosită pentru preparare trebuie să fie fierbinte, dar nu să fiarbă/fierbe. În acest fel, frunzele se pot înmuia timp de un minut până la 5 minute.

Dacă este preparat pentru mai mult timp sau la temperatură foarte ridicată, s-ar putea să devină amar/astringent, iar ceaiul și-ar putea pierde prospețimea”, a spus un expert.

sursa: playtech.ro


Articolul precedentPizza cu cartofi. Are doar trei ingrediente şi se face rapid
Articolul următorPărintele Serghei Baciu – Dor de mamă / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.