Acasă Soroca SOCIAL De ce nu e bine să dai restart la telefon prea des....

De ce nu e bine să dai restart la telefon prea des. Greșeala pe care o fac toți utilizatorii

0
166

Puțini utilizatori se întreabă cât de des trebuie să dai restart la telefon. Numărul recomandat de experți i-ar putea surprinde pe cei mai mulți. Trebuie să țineți cont că acets obicei vă poate afecta telefonul.

Cât de des trebuie să dai restart la telefon?

Cei mai mulți utilizatori nu dau restart la telefon atât de des pe cât trebuie. Deși smartphone-urile sunt folosite aproape zilnic, cei mai mulți nu iau în considerare moduri prin care aceste dispozitive pot fi afectate de modul în care sunt utilizate. La fel ca în cazul modului în care trebuie să fie încărcată bateria telefonului mobil, utilizatorii trebuie să fie atenți și cât de des dau restart la dispozitiv.

Experții susțin că oprirea și repornirea (restart) frecventă a telefoanelor mobile poate influența semnificativ perioada pe care aceste dispozitive pot fi folosite.  Nu doar bateria are de câștigat de pe urma acestui proces, ci și starea telefonului tău, întrucât aplicațiile care inițial nu au fost închise corect se vor opri, susțin specialiștii.

”În cele mai multe cazuri, aplicația nu e chiar închisă, ci e într-o stare în care poate fi repornită mai rapid.” a declarat Bob Motamedi, consultant tech din SUA.

„Acum, gândiți-vă la câte aplicații sunt deschise, care consumă încet memorie și bateria telefonului, și gândiți-vă de câte ori credeai că ți s-a descărcat prea repede bateria în acea zi,” a continuat Motamedi.

Așadar, dacă dai restart periodic telefonului tău, vei prelungi nu doar durata de viață a bateriei ci și a dispozitivului.

Ce se întâmplă dacă resetezi prea des telefonul?

Deși este indicat să dați restart la telefon măcar o dată pe săptămână, nu este indicat să faceți acets lucru zilnic, pentru că îi veți obosi bateria telefonului și va fi suprasolicitat. Așa că, protejează-ţi smartphone-ul de căldură. Bateria nu numai că se va descărca rapid, ci şi se va deteriora. Nu îl încărcaţi şi nu îl descărcaţi în totalitate. De la 20% la 40% minim descărcat până la 80-85% maxim încărcat.

De asemenea, ai putea să iei fiecare folder în parte și să începi să scapi de tot ce nu îți mai folosește sau să actualizezi fiecare aplicație în parte, dar ar putea dura o veșnicie și poate fi un chin dacă nu ai o baterie cu autonomie mare. De aceea, calea cea mai sigură și mai simplă este resetarea telefonului, doar că nu abuza de acest artificiu.

sursa: playtech.ro
  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentSunt folositoare sau dăunătoare semințele de harbuz?
Articolul următorCum cureți peria de păr cu oțet. Trucul genial care te scapă de probleme
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.