Cum te ajută alimentația ca să treci peste Covid–19

0
215

Pandemia de coronavirus Covid-19 schimbă drastic viețile familiilor și o mare parte din populația Republicii Moldova a avut de suferit în urma îmbolnăvirii cu acest virus distrugător. Acest virus într-adevăr există și are consecințe grave asupra organismului omului.

  Nutriționistul din Chișinău, Doamna Irina, ne recomandă să respectăm un regim sănătos de alimentație, chiar dacă am suportat o formă ușoară și au fost afectate cele mai slabe sisteme din organism. Dacă nu avem cu cine să ne consultăm, cea mai apropiată este „ Dieta 5” din timpul Uniunii Sovietice, care și astăzi este un standard. În această dietă se înclud terciuri vâscoase și anume din ovăz, hrișcă și orez simplu pentru a nu încărca digestia. Putem cosuma carne de vită pentru hemoglobină, alimente ce conțin Omega 3 ca somonul, heringul. Fructe NU! Se permite mere și pere coapte. În urma tratamentelor, acumulăm toxine de aceea se recomandă ceaiul de detoxifiere, ceaiul de armurariu care este un sorbent. Restabilirea organismului este un proces important, de aceea e nevoie și de suplimente alimentare ca Omega 3, va face ca sângele să nu se coaguleze și să circule, de asemenea, vor scoate toate procesele inflamatorii. Vitamina E restabilește celulele care au fost atacate de virus. Nu putem uita de hepatoprotectoare naturale, care conțin anghinare, l-ormitina și grupul vitaminei B. B1, B6 sunt vitaminele care răspund atât de sistemul nervos cât și de circulația sângelui. Vitaminele B2, B3, B5 răspund de metabolisnul lipidelor, glucidelor în ficat, dar și de curățirea ficatului, eliminarea toxinelor. 

Ce nu trebuie să facem? Să nu luăm vitamina C, deoarece o primim în timpul tratamentului cu Covid -19. În doze mari pot fi un surplus ce poate duce la formarea calculilor, distruge pereții stomacului și mărește aciditatea. Pentru restabilirea sistemului nervos avem nevoie de lecitină și desigur bifidobacterii pentru restabilirea imunității.

Există ceva ce nu ar trebui să faci dacă te-ai îmbolnăvit de Covid-19? Următoarele măsuri nu sunt eficiente împotriva Covid-19 și pot fi dăunătoare.

  • Fumatul;
  • Utilizarea remediilor tradiționale din plante;
  • Purtarea a mai multor măști;
  • Automedicația, cum ar fi tratamentul cu antibiotic;

   În orice caz, dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală specializată din timp pentru a reduce riscul de a dezvolta o infecție mai severă și sechelele ce rămân în cazurile de infecție severă pot evolua la stadiul de fibroza pulmonară, iar aceasta poate fi ireversibilă.

 

Cristina Plitoc


Articolul precedent„Cremenciug – colțișor de rai”
Articolul următorIată cum să mergi la serviciu binedispus!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.