Cum să fim motivate și fericite

0
89

 femeia-autorDorim noi sau nu, tic-tacul ceasornicului este împotriva noastră. De multe ori ridurile și firele de păr alb ne împiedică să trăim din plin. Dar acest lucru contează mai  puțin. O însemnătate mai mare este starea noastră de spirit. Optimistă și fericită, ești frumoasă la orice vârstă. Dacă te simți în interior atrăgătoare, atunci la sigur că exteriorul nu te va trăda. Doar sufletul nu face riduri niciodată. Iubirea și frumusețea pot fi cultivate și dezvoltate la orice vârstă. Frumusețea unei femei are multe stadii, fiecare dintre ele completează etapele devenirii noastre. În primul rând, interiorul nostru trebuie să fie curat, să avem un suflet plin de iubire, o minte tânără, să fim mereu gata de noi experimente, să fim dornice de viață, să ne păstrăm inima plină de lumină și bunătate. Inima reflectă exteriorul, gândurile pozitive stau la baza sănătății noastre și ne oferă o cale scurtă pentru a avea o viață lungă și frumoasă.

Zâmbetul îți dăruiește farmec, zâmbește!

Nimeni nu poate să dezmintă faptul că un zâmbet oferă farmec și este ca un magnet pentru ceilalți. O persoană supărată, de pe fața căreia putem citi toate grijile pe care le-a avut, nu poate să dea o atitudine pozitivă. Încearcă să începi diminețile cu un zâmbet, îți va menține fericirea și starea de bine pe tot parcursul zilei. Bucurați-vă de viață și veți avea și mai multe succese.

Alimentația sănătoasă

Se zice că cel mai bogat om de pe pământ este omul sănătos. Vrei să arăți bine? Atunci renunță la obiceiurile dăunătoare și fii mai îngăduitoare când este vorba de alimentație, pentru binele corpului tău. Deși a intrat în obișnuință să începem ziua cu un ceai sau o cafea, ideal ar fi să le savurăm după micul dejun. Hrana sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, din contra, trebuie să fie un stil de viață, pentru a vă asigura longevitate și stare generală de sănătate. Supraalimentația obosește inima, este foarte dăunător să mănânci în exces, poți mări cantitatea de alimente doar în situația unei activități fizice înalte. Mănâncă cereale integrale, lactate, ouă, pește, fructe, legume, grăsimi bune (cum ar fi uleiul de măsline) și, desigur, foarte important: consumă cât mai multă apă, organismul nostru trebuie să fie hidratat.

Importanța și rolul sportului în viața noastră

Combinarea reușită a unui regim de viață activ cu o alimentație sănătoasă va îmbunătăți și mai mult starea de sănătate. Nu este neapărat să mergi la sală, dar unul din lucrurile pe care le practici zilnic trebuie să includă o activitate fizică. Studiile realizate arată că exercițiile fizice ne schimbă organismul, indiferent de scopul pe care îl avem: pentru recuperare sau pentru slăbire. Exercițiile de dimineață sunt cele mai bune, pentru că ajută la îmbunătățirea dispoziției, dar la sigur că rezultatele nu se vor lăsa așteptate dacă totuși faci sport seara, iar experții ne spun că se îmbunătățește și calitatea somnului. Mișcarea este un medicament foarte folositor, efectuat în mod regulat avantaje sunt multe atât pentru minte, cât și pentru corp. Corpul uman este cea mai complicată mașinărie care, nefolosită, „ruginește”, spunea cineva.

Oferă-ți timp pentru tine, iubește și lasă-te iubită

Atunci când dragostea te înaripează, ești fericită, împlinită, frumoasă și trăiești fiecare minut din aceste stări. Profită de acest lucru, iubește și complimentează-ți omul drag și vei primi înzecit. Nu evita vacanțele, mergi împreună cu persoana dragă în locuri unde nu ați mai fost pentru a vedea lucruri noi, interesante, dar și pentru a vă îmbunătăți relația. Însă oferă-ți timp și răsfăț doar pentru tine, în care să ai parte de odihnă, momente de relaxare, eliberare și detașare de cotidian, fii mai blândă cu tine însăți. Mergi la culcare cu o oră mai devreme, somnul este un prețios elixir când este vorba de sănătatea mintală. Încearcă noi hobby-uri, e plăcut să înveți chestii noi și utile. Profită și folosește fiecare clipă cu intensitate și evită să amâni tot ceea ce este important pentru viața ta și pentru tine.

Respiră conștient, evaluează-ți greșelile, dar nu te opri în trecut

Organismul nostru adună foarte mult stres, încearcă să-ți găsești echilibrul sufletesc, respiră conștient (aceasta implică o respirație profundă și apoi o expirație lungă) fără a asculta altceva. Cercetătorii spun că rolul respirației corecte este la fel ca și mâncatul sau dormitul. Fă curățenie în lista de prieteni, oamenii care vorbesc doar despre lucruri negative pe care le trăiesc pot deveni toxici, specialiștii afirmă că stresul este transmisibil. La fel este și cu fericirea, așa că adaugă în cercul tău oameni pozitivi, care te inspiră. Fă schimbările pe care ți le dorești. La rece analizează ce nu a mers bine până acum și vezi care sunt cauzele, trebuie să învățăm din greșelile făcute în trecut, altfel le vom repeta în viitor. Important este să ai curaj și să fii dispusă să mergi mai departe indiferent de piedicile și blocajele din trecut. Există momente în care poate vei renunța, dar ar fi bine să ne bazăm pe reușitele noastre și nu pe eșecuri.

Să te simți bine ar trebui să fie unul dintre scopurile tale, cineva spunea că fericirea nu este un punct fix în care ajungem, ci însăși călătoria pe care o facem în căutarea acesteia. Fii recunoscătoare și învață să fii fericită!

Nu lăsa timpul să treacă, scrie pe hârtie ce este important pentru tine și ce vrei cu adevărat să realizezi și hai să ne îndeplinim dorințele!

Sfaturi de la psiholog pentru a avea o viață sănătoasă și fericită:

psiholog
Lilia Grâu, psiholog

*Primul pas spre a fi fericite este să putem avea emoții pozitive și să fim echilibrate din punct de vedere psihic, să nu ne lăsăm influențate de emoții negative, adică să învățăm a dobândi un bun autocontrol al emoțiilor.

*Să nu ne plângem, să fim optimiste, să gândim pozitiv, să avem încredere în noi și să ne iubim! Acestea sunt armele pentru înlăturarea depresiei și cu ajutorul lor vom putea trece mai ușor de problemele și situațiile stresante din viața noastră.

*Evită critica și invidia, nu vă comparați cu alții, fiindcă acestea aduc gândirea negativă!

*Alimentarea corectă și activitatea fizică ne ajută să fim sănătoase și energice.

*Respectă orele de somn! Specialiștii recomandă 7-8 ore de somn ce îmbunătățește starea de sănătate fizică și psihică. Somnul menține inima sănătoasă, combate efectele stresului zilnic, menține silueta. Astfel, s-a demonstrat științific că persoanele care au un program haotic și nu dorm suficient au un apetit crescut și un orar al meselor dezordonat, lucru ce poate duce la creșterea în greutate.

*Vestea bună este că obiceiul somnului se poate educa. Încet, cu răbdare, în pași mici, ne putem corecta prioritățile, programul de seară, ora de culcare, calitatea somnului și, mai apoi, ora de tre-zire.

*Gestionați timpul corect, fiți mai organizate, stabiliți scopuri și obiective fie zilnic, săptămânal care urmează a fi îndeplinite. Îmbinați corect și reușit aspectele: relația cu persoanele dragi, cu copiii, cu soțul, treburile casnice, jobul și nevoile de îngrijire și dezvoltare personală. O bună gestionare a timpului înseamnă armonie în familie: copii bine îngrijiți și educați, mămici fericite și lipsite de stres și soți mulțumiți.


Articolul precedentDionis Cenușă: „Anul 2017 va fi condiționat de mai mulți „dacă”, inclusiv în context european…”
Articolul următorREȚETA DE ACASĂ: Sos roşu dulce-acrişor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.