Cum poate lupta Primăria Soroca cu persoanele care nu respectă curățenia?

0
76

Femeile care se regăseau în secvențele video postate de Primăria municipiului Soroca, realizate în spațiul public anul trecut, s-au adresat la Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova. Potrivit informației publicate de autoritatea publică locală, acestea au avut câștig de cauză, iar Primăria Soroca a fost obligată să şteargă şi să distrugă postarea video.

Astfel, la 3 noiembrie 2017, primăria a postat pe o rețea de socializare un filmuleț video, în care au fost surprinse două persoane adulte, care nu au reacționat la observațiile primarului și altor specialiști ai primăriei, după ce au fost rugate să nu consume și să arunce resturi de semințe de floarea soarelui în loc public.

De asemenea, în mesaj se menționează că “primăria și-a onorat obligațiunea, fără comentarii”. Totodată, cetățenii sunt îndemnați să vină cu propuneri pentru ca ordinea să fie păstrată în locurile publice.

 

Informația a fost publicată pe o rețea de socializare

 

Potrivit Marcelei Bencheci, inspector la Inspecția Ecologică Soroca, în asemenea cazuri, cetățenii se pot adresat la Inspectoratul Ecologic de Stat sau la polițistul de sector sau Inspectoratul de Poliție.


Conform art.154 al Codului Contravențional al RM.

Încălcarea regulilor de gestionare a deşeurilor

(1) Nerespectarea modului stabilit de colectare, păstrare, transport, depozitare, ardere, neutralizare şi evacuare, inclusiv în obiectivele acvatice, în subsol etc., a deşeurilor industriale, de construcţie, menajere şi de altă natură se sancţionează cu amendă de la 20 la 40 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 60 de ore, cu amendă de la 200 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an. Se sancţionează cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 60 de ore, cu amendă de la 120 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.


Conform art.181 al Codului Contravențional al RM.

Încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale

Încălcarea regulilor de asigurare, în modul stabilit de autoritatea administraţiei publice locale, a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale se sancţionează cu amendă de la 20 la 40 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore, cu amendă de la 50 la 100 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice. Se sancţionează cu amendă de la 18 la 36 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore, cu amendă de la 60 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.


Articolul precedentFotografia zilei: Spre casă…
Articolul următorÎncă o „Basarabie” lăsată în voia sorții?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.