Majoritatea dintre pasionații de plante de casă știu că sănătatea plantelor depinde de cât de multă grijă avem, dar și de cât praf acumulează. Iar dacă nu le curățăm de praf, putem crește riscul apariției dăunătorilor și al declinului sănătății plantelor, relativ rapid. Astfel că, multe dintre gospodine au folosit ce au avât la îndemână prin casă, iar acum te învață cum cureți plantele de praf, de fapt. Așa vei evita să rupi frunzele, iar procesul e mai simplu decât credeai.
Sănătatea plantelor depinde de cât de multă grijă avem
S-ar putea să vă surprindă faptul că plantele au nevoie de mai mult decât lumina soarelui și apă pentru a prospera, iar acesta este adesea un aspect vital al îngrijirii plantelor care este prea des trecut cu vederea.
Prin îndepărtarea prafului acumulat, le permiteți plantelor să respire liber, să își maximizeze potențialul fotosintetic și să prevină eventualele infestări cu dăunători.Plantele realizează acest proces prin intermediul frunzelor lor. Este un proces prin care plantele transformă lumina soarelui, apa și dioxidul de carbon în glucoză și oxigen. Este principalul mijloc prin care plantele își produc propria hrană și este esențial pentru supraviețuirea lor.
În timpul fotosintezei, plantele folosesc structuri specializate numite cloroplaste, care se găsesc în principal în frunze, pentru a capta lumina soarelui. În cadrul acestor cloroplaste, un pigment numit clorofilă absoarbe energia luminoasă, inițiind o serie de reacții chimice.
Energia luminii solare este apoi utilizată pentru a transforma dioxidul de carbon din aer și apa din sol în glucoză. În general, fotosinteza este un proces fundamental pentru plante.
Acesta le permite să genereze energie, să stocheze carbohidrați, să elibereze oxigen și să contribuie la menținerea echilibrului delicat al ecosistemului planetei noastre.
Este forța motrice din spatele creșterii plantelor, permițându-le să prospere și să contribuie la sănătatea și bunăstarea generală a mediului nostru.
Cum cureți plantele de praf, de fapt
Atunci când există un strat de praf pe frunzele plantelor, fotosinteza devine foarte dificilă și, prin urmare, plantele sunt private de un proces care le produce propria hrană.
Practic, vă înfometați plantele, dacă pot să o spun direct. Ca să nu mai vorbim de faptul că aveți ceva care ar trebui să aducă frumusețe în casă.
Dar, dacă nu sunt curățate de praf, nu numai că faceți fotosinteza foarte dificilă, dar creșteți și probabilitatea apariției dăunătorilor.
Pe lângă acele substanțe regăsite în comerț, care te ajută să cureți plantele de praf, multe dintre gospodine au decis să încerce anumite ingrediente regăsite în cămară, iar rezultatele au fost neașteptat de bune.
Dacă vorbim despre o primă metodă, care te învață cum cureți plantele de praf, am puttea vorbi de duș.
Dacă vremea este rece sau ploaia este prea puternică, puteți pune plantele în interiorul dușului și le puteți stropi ușor. Asigurați-vă doar că puteți controla presiunea, deoarece plantelor nu le va plăcea să fie stropite.
Mențineți apa la o temperatură călduță. De asemenea, le puteți lăsa în tava de duș până când apa se scurge și apoi le puteți pune înapoi la locul lor. O modalitate excelentă de a îndepărta praful și de a uda mai multe plante deodată.
Ștergătorul de praf cu pană și cârpa din microfibră te ajută să cureți plantele de praf
Puteți folosi un ștergător de pene pe plante, dar numai dacă puteți face acest lucru în mod regulat, altfel acumularea de praf poate fi prea mare pentru ca ștergătorul de pene să o poată îndepărta, doar pentru ca praful să se mute dintr-o zonă a plantei în alta.
În cazul în care nu aveți un ștergător de praf, puteți folosi o cârpă din microfibră umedă pentru a șterge frunzele plantei sau, chiar mai bine, pentru a le menține strălucitoare și fără dăunători.
O altă variantă ar fi pulverizarea, fie cu o soluție din comerț, sau una făcută în casă, sub forma unui detergent, dar nu toxic. Dacă aveți plante cărora le place să fie pulverizate, pulverizarea regulată poate, de asemenea, îndepărta praful de pe frunze.
Aveți grijă să nu pulverizați prea mult în timpul lunilor mai reci, cu excepția cazului în care locuința dvs. este foarte caldă.
Concluzie
Dacă țineți cont de aceste sfaturi, și faceți regulat asta, cu siguranță că plantele vor fi mai sănătoase și mai verzi. Veți observa, de asemenea, o diferență și în ceea ce privește sănătatea plantelor.
Așadar, încercați și începeți să aveți în casă plante care arată mai sănătoase. Faceți din ștergerea prafului o parte obișnuită a rutinei de îngrijire a plantelor și fiți martorii beneficiilor remarcabile pe care le aduc în interior.