Cum ajung fructele din livezile sorocene pe mesele europene? / VIDEO

0
1543

Acum două decenii în raionul Soroca a fost înființată compania Mialex-Nord, care a ajuns să fie printre liderii exportatori de fructe și legume proaspete. De-a lungul anilor compania a exportat în țări ca Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan, România, Polonia ș.a.

Fructele căzute pe jos sau care nu au un aspect comercial nu sunt abandonate, ci sunt culese pentru a fi vândute procesatorilor. Zilierii sunt aduși din satele megieșe, iar fructele sunt culese cu atenție, pentru ca mai apoi să ajungă pe mesele celor de peste hotare.
O necesitate pentru agricultura modernă sunt frigiderele pentru fructe.

Cu o capacitate de 3000 de tone, fructele răcite își păstrează prospețimea atât timp cât sunt depozitate. Cu toate că este o afacere în dezvoltare, desigur că nu este totul roz nici aici.


Articolul precedentGimnaziul din Ciripcău va primi peste 850.000 de lei pentru lichidarea consecințelor provocate de calamitățile naturale din vară
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Toamnele în Moldova
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.