Cu drag de mame: copiii din Rudi creează ilustrate (FOTO)

0
125

Pregătirile pentru 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, zisă şi Ziua mamelor, în biblioteca publică din s. Rudi se desfăşoară intens. Am surprins un grup de copii din localitate muncind asiduu asupra ilustratelor tematice, ghidaţi fiind de bibliotecara Eugenia Orghian. Aceştia depun toate eforturile şi imaginația lor pentru a crea cele mai frumoase felicitări de 8 Martie mamelor sau bunicuţelor.

Ilustraţiile sunt create în cadrul serviciului „Creăm împreună”, scopul căreia este dezvoltarea abilităţilor, a creativităţii, imaginaţiei, ocuparea timpului liber al copiilor din comunitate, ne-a comunicat doamna bibliotecară. În cadrul activităţii, care se desfăşoară săptămânal, copii de la 8 la 14 ani, fete şi băieţi, creează diverse articole, fie că acestea sunt inspirate de anumite sărbători, fie sunt generate din propria imaginaţie sau văzute în internet. Cert e că elevii îşi ocupă timpul liber util şi interesant.

Sanda este elevă în clasa a V-a, în pragul sărbătorii de 8 Martie s-a gândit să creeze ceva deosebit. „Eu confecţionez o felicitare pentru bunicuţa mea Lucia de 8 martie. O iubesc mult şi vreau să-i fac o mică plăcere”, ne-a spus eleva. Tot pentru bunica ei iubită confecţionează o ilustrată şi Niculina, elevă în clasa a VI-a. „Această felicitare o voi dărui bunicuţei, am ales un model de ilustrată cu multe flori, este foarte frumoasă, sper să-i placă”, ne spune emoţionată fata. Valeria, şi ea elevă în clasa a VI-a, ne povesteşte că petrece timpul la biblioteca din sat cu mare plăcere. „Vin aici de mai multe zile, la bibliotecă nu doar citesc, dar şi modelez diferite lucrări,. Acum fac o felicitare în format 3D, foarte deosebită, este pentru mama”.

„Acest serviciu a apărut în bibliotecă graţie tehnicii performante de care dispunem în instituţie. Accesul la internet ne permite să aflăm mai multe idei, astfel am găsit în internet câteva idei originale de felicitări pentru 8 Martie. Utilizatorilor le-a plăcut ideea, astfel le confecţionăm la bibliotecă”, ne-a comunicat Eugenia Orgian.

Serviciul este susţinut de autorităţilor publice locale, care asigură materialele necesare pentru activitate. Serviciile noi de bibliotecă, dezvolte în cadrul programului Novateca, atrag mai mulţi utilizatori, iar biblioteca nu este mai degrabă un „furnicar”, unde utilizatorii vin, socializează, se informează sau creează ceva, e un „tablou plăcut”. „Biblioteca nu mai seamănă, ca în tinereţea noastră, cu acea sală de lectură, unde o doamnă severă veghează să fie linişte totală”, recunoaşte primarul Iurie Marian.

„Acum este mai interesant la bibliotecă, nu vii doar după o carte şi pleci acasă cu ea. Petreci timpul în bibliotecă, aici ai cu ce te ocupa: acces gratuit la internet, servicii precum „Creăm împreună”, „Internetul reprezintă viitorul” ş.a. La „Ora poveştilor” desfăşurată o dată în săptămână pentru copii, ei vizionează cele mai noi poveşti”, ne-a mai spus Eugenia Orghian.


Articolul precedentВ дороге на автомобиле по Европе
Articolul următorAlte 11 sectoare de supraveghere de vecinătate deschise în sate (FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.