Consiliul Elevilor din Rublenița, printre premianții concursului „Best Civic Engagement Initiative”

0
85

Consiliul Elevilor al Gimnaziului din Rublenița a fost premiat recent în cadrul Ceremoniei de premiere a liceelor participante la concursul „Best Civic Engagement Initiative”. Evenimentul a fost organizat în cadrul campaniei de comunicare – Tineri Ambasadori Europeni 2017.

Astfel, 20 de instituții preuniversitare din republică au luat premii pentru implicare și activism civic. Directorul adjunct, Tatiana Mînzat, a comunicat că instituția școlară a fost vizitată de către coordonatorii naționali, împreună cu membrii UE și ai ţărilor Parteneriatului Estic. Tinerii au discutat împreună cu elevii despre valorile și cultura europeană.

În urma participării la concursul „Best Civic Engagement Initiative”, școala s-a ales cu o diplomă de excelenţă, un trofeu, laptop și proiector. Potrivit doamnei Mînzat, Consiliului Elevilor din cadrul gimnaziului este format din 2003 și desfășoară mai multe activități extracurriculare și acte de caritate. “Noi încercăm să transmitem tinerilor prin activitățile organizate mesajul „o minte sănătoasă, într-un corp sănătos”. Dorim să sensibilizăm tânăra generație pentru a se implica în acțiuni sociale și de voluntariat. Una din acestea, care a devenit o tradiție pentru școala noastră, este „De la inimă cu drag”, în care sunt ajutați copiii cu nevoi speciale, cei din familiii social-vulnerabile și alții”.

Menționăm că, în cadrul campaniei „Tineri Ambasadori Europeni” 2017 au fost implicați peste 25 de tineri din statele UE și Republica Moldova.

Campania este organizată în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană “Vecinii UE est”, care pune un accent deosebit pe implicarea tinerilor. Pentru a realiza acest scop, proiectul a lansat în iunie 2016 rețeaua pentru tineri ‘Tinerii Vecini Europeni’ (TVE), axată pe stimularea cooperării și legăturilor durabile între tineri (15-25 ani) și organizațiile de tineret din țările Parteneriatului Estic și UE.


Articolul precedentFotografia zilei: Şi noi pe unde mai trecem? (2)
Articolul următorCitește mâine în ziarul “OBSERVATORUL DE NORD”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.