Comunitatea a identificat 15 căi pentru eficientizare energetică

0
28

 

Echipa de implementare a proiectului „Eficientizare pentru buna educare” a organizat o masă rotundă cu participarea APL, instituții și organizații locale din satul Cuconeștii Noi (Edineț), direcția gimnaziului din sat, consilieri locali și președintele Comitetului de cetățeni. Împreună am analizat fiecare propunere parvenită în cadrul discuțiilor de la populația matură, tinerii din gimnaziu și din partea echipei de implementare.

Din totalul de 51 de propuneri au fost selectate 15 propuneri, care nu se află în Strategia și Planurile actuale de dezvoltare. Aceste 15 măsuri de eficientizare energetică vor fi propuse Consiliului Local pentru a fi aprobate și incluse în Strategia de dezvoltare a comunității și a gimnaziului. Îndeplinirea acestor măsuri de eficientizare energetică va aduce beneficii la nivel de instituție publică, gospodărie individuală, primărie și localitatea întreagă. Implicarea cetățenilor în luarea deciziilor va ajuta primăria în procesul de depistare și rezolvare a problemelor comunității.

AO „Colaborare” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Eficientizare pentru buna educare” în satul Cuconeștii Noi, raionul Edineț, regiunea Nord. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED. (SURSA: Asociația Obștească „Colaborare”)

 

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentÎn raionul Soroca azi, 4 persoane infectate și o persoană decedată. În total pe republică, infectări – 1709, decese 22
Articolul următorAzi încă frig, dar de mâine se încălzește
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.