Cetatea Soroca va apărea într-un documentar pe Netflix / GALERIE FOTO

0
348

Filmările pentru documentarul „Flavours of Moldova”, care va fi difuzat pe Netflix în 2025, sunt în plină desfășurare. Producția, care va purta numele Aromele Moldovei în traducere, este realizată de aceeași echipă care a creat apreciatul documentar „Flavours of Romania”. Acest nou proiect urmărește să pună în valoare frumusețea, bogăția culturală și turistică a Republicii Moldova.

Printre locațiile selectate pentru filmări se numără crame renumite, podgorii și locuri de importanță istorică, precum Cetatea Soroca, Orheiul Vechi, Conacul Pommer și Conacul Carabet Balioz. Documentarul promite să ofere o privire de ansamblu asupra patrimoniului cultural al Moldovei, promovând în același timp vinurile sale de renume internațional și istoria fascinantă.

În cadrul acestui proiect, am discutat cu Dumitru Ungureanu, muzeograf la Cetatea Soroca, care ne-a oferit mai multe detalii despre implicarea cetății în documentar: „Charlie Ottley, un jurnalist din Marea Britanie, lucrează la al doilea sezon al unui film documentar despre turismul din România, intitulat Flavours of Romania. Unul dintre episoadele din acest sezon va fi axat pe Republica Moldova, prezentând atracții turistice din această țară. Cetatea Soroca va fi inclusă ca o atracție turistică importantă. Vom avea, probabil, aproximativ 10 minute dedicate într-un episod difuzat pe Netflix, care va apărea în iunie 2025”, a declarat acesta.

Documentarul „Flavours of Moldova” va fi lansat după difuzarea sezonului 3 din „Flavours of Romania” și se așteaptă să atragă un public larg, contribuind astfel la creșterea interesului internațional pentru turismul din Republica Moldova.

Cu ajutorul acestui proiect, Republica Moldova va avea o oportunitate unică de a se face cunoscută pe scena globală, prezentându-și cultura, istoria și frumusețile naturale în fața unui public de milioane de oameni.


Articolul precedentDe la 1 ianuarie 2025 vor fi majorate salariile cadrelor didactice – ministrul Dan Perciun
Articolul următorCopiii și juniorii de la EFA țin pasul cu seniorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.