Factura la curent poate crește considerabil dacă folosim aerul condiționat non-stop pe timpul verii. Specialiștii ne oferă câteva sfaturi pe care le putem urma, astfel încât să diminuăm costul facturilor.
Sfaturi pentru a vă reduce factura de energie electrică vara aceasta
Este vară, ceea ce înseamnă că temperaturile sunt foarte mari, iar locuința noastră poate deveni un adevărat cuptor. Nu vă faceți griji, deoarece următoarele nu sunt sfaturi care vă vor reduce confortul.
-
Trageți draperiile
Nu numai că soarele răsare mai devreme vara, dar se încinge foarte repede. Închiderea draperiilor poate reduce semnificativ temperatura din cameră, mai ales dacă acestea au un strat termic.
Dacă aveți jaluzele sau perdele fără învelișuri izolante, le puteți instala. Durează doar câteva minute și este foarte eficient. Începeți cu ferestre care au soare plin după-amiaza. Vei câștiga până la 7 grade Celsius de prospețime vara.
-
Dacă aveți boiler, scădeți temperatura
Un încălzitor de apă este unul dintre electrocasnicele care consumă foarte multă energie electrică. Pe tot parcursul verii, luați în considerare scăderea temperaturii apei la aproximativ 50 de grade sau chiar mai mică dacă nu vă deranjează.
De asemenea, dacă plecați în vacanță, unele boilere au setarea „mod vacanță”. Specialiștii recomandă să-l folosiți.
-
Uscați rufele afară
Știm cu toții că un uscător de rufe încălzește casa și consumă multă energie electrică. În timp ce vă uscați hainele pe un suport de uscare în aer liber, mai ales vara, vă poate economisi mulți bani și, de asemenea, păstrați casa mai răcoroasă când este cald afară.
-
Alegeți dispozitive de clasă A
Chiar dacă sunt mai scumpe inițial, electrocasnicele de clasa A vor economisi mai multă energie de-a lungul timpului.
Evident, nu are rost sa vrei sa schimbi toate electrocasnicele din casa ta. Înlocuiți-le treptat când se sparg și nu mai sunt reparabile.
-
Grijă mare la prize
Chiar și atunci când dispozitivele dvs. electronice sunt oprite, ele încă consumă energie rămânând conectate la priză. Televizoarele și consolele de jocuri sunt cei mai mari consumatori de energie, chiar și atunci când sunt oprite.
-
Folosiți becuri mai economice
Alegeți becuri fluorescente compacte cu consum redus de energie. Acestea consumă cu până la 75% mai puțină energie și durează mult mai mult decât becurile incandescente. Mai bune, dar mai scumpe, sunt becurile LED.