Ce recomandă experții în somn pentru a regla orele pierdute noaptea

0
89

Somnul se număra printre cele mai importante aspecte pentru o viață sănătoasă. Lipsa acestuia poate duce la boli foarte grave și afecțiuni la nivelul creierului. Specialiștii ne spun cum putem recupera orele pierdute de somn.

Cum poți recupera orele pierdute de somn

Pentru a avea parte de suficient somn, este bine să stabilim o rutină consecventă în care să ne culcăm și să ne trezim la aceeași oră în fiecare zi. Cu toate acestea, unele evenimente ne pot da peste cap acest program.

Dacă se întâmplă acest lucru, ce putem face pentru a restabili programul de somn și pentru a recupera orele nedormite? Iată ce ne recomandă specialiștii:

  • Dacă te culci târziu, trezește-te devreme

Chiar dacă un eveniment a modificat programul de somn, experții ne recomandă să ne trezim la aceeași oră. Cel mai probabil vă veți simți mai obosiți a doua zi, dar veți adormi mai repede noaptea. În schimb, dacă vă treziți târziu, vă veți culca mai târziu, iar programul va fi dat peste cap mai mult.

Cu toate acestea, nu este indicat să aveți mai multe astfel de nopți, la rând, în care dormiți mai puțin și vă treziți devreme.

  • Rutină adecvată de relaxare

Dacă v-ați trezit devreme după o noapte târzie, dar tot nu te simți obosit la culcare, atunci este bine să vă stabiliți o rutină bună de relaxare. Specialiștii recomandă o cină ușor de digerat și fără ecrane cu cel puțin două ore înainte de culcare.

  • Melatonina

Este des folosită de cei care nu pot dormi suficient sau se chinuie să adoarmă. Aceste suplimente au crescut în popularitate în ultima perioadă, dar cât de bune sunt ele?

Ei bine, potrivit specialiștilor, acestea ar trebuie să fie consumate doar ca ultimă soluție și avertizează împotriva utilizării consecvente. De asemenea, ar trebui să vă consultați medicul înainte de a lua în considerare melatonina.

Nu este neapărat o substanță rea, dar consumate regulat, pe termen lung pot avea un impact negativ asupra corpului nostru. Indicat ar fi să nu abuzăm de ele și să le folosim rar, doar la nevoie.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentZiua Internațională a Dansului la Soroca în 30 de imagini / GALERIE FOTO
Articolul următorAhimandritul Patrocl, duhovnic al Mănăstirii „Sf. Treime” din satul Rudi, a fost hirotonit episcop / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.