CĂUTA UN TRAI MAI BUN ÎN MOLDOVA: Un ucrainean este cercetat penal pentru trecerea clandestină a frontierei de stat

0
67
Foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră au depistat un cetățean ucrainean în timp ce traversa ilegal frontiera de stat. Bărbatul și-a justifcat gestul prin faptul că era în căutare de un loc de trai mai bun, dar și de un loc de muncă plătit. Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, persoana fiind reținută pe direcția localităților de frontieră Palanca (RM) – Udobnoe (Ucr).

Bărbatul ân vârstă de 30 de ani a fost reținut la aproximativ 1,5 km de frontieră, fără acte de identitate. Pentru documentarea cazului, persoana a fost escortată la sediul Sectorului, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Astfel, urmare a verificărilor amănunțite, dar și schimbului de informații cu grănicerii ucraineni, s-a stabilit că tânărul este locuitor al satului Udobnoe, raionul Belgorod Dnestrovsk, Ucraina. În declarații, acesta a recunoscut că a traversat ilegal frontiera de stat din lipsa actelor de călătorie, restricțiilor impuse în perioada pandemică, dar și din dorința de a-și găși un loc de trai mai bun.

Cetățeanul a fost transmis părții ucrainene. Cazul este în continuare cercetat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Est, pe faptul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.