Cât trebuie să mănânci de Paşte ca să nu ţi se facă rău. Mihaela Bilic, despre detaliul care îţi va asigura sărbători liniştite

0
83

 De fiecare dată, când vine vremea sărbătorilor, avem tendința să mâncăm mult. Nu că ar fi o problemă, dar excesele nu fac bine. Așa că, ar trebui să știi cât trebuie să mănânci ca să nu ţi se facă rău.

Nu mâncați totul la o masă, dacă nu vreți să vă alegeți cu o indigestie! Așteptați apoi 4-5 ore până la masa de prânz, cu ciorbă și stufat. Păstrați pentru masa de seară friptura la cuptor sau la grătar, cu multă salată verde. Rămâne loc și pentru un pic de dulce, o felie de pască sau de cozonac și o ceașcă de cafea cu lapte sunt gustarea perfectă pentru ceaiul de la ora 5.00”, este recomandarea nutriționistului Mihaela Bilic.

Toate sărbătorile, fie Paștele, fie Crăciunul, necesită un comportament neobișnuit. Dacă de Crăciun trebuie să mâncăm varză de Bruxelles, suntem siguri că în perioada Paștelui puteți forța o ciocolată delicioasă, în formă de iepuraș. Practic, este o lege.

Cu toate astea, este important să știi cât trebuie să mănânci de Paşte, nu de alta, ci ca să nu ţi se facă rău. În perioada asta cele mai multe preparate tradiționale se vor afla pe masa de Paște, dar excesul ar putea fi o problemă. Nutriționistul Mihaela Bilic explică totuși că, în anumite situații, lucrurile ar putea sta cu totul altfel:

„Preparate tradiționale pe bază de carne de miel: borș, friptură, drob, stufat. Niciunul dintre ele nu reprezintă un pericol pentru siluetă dacă degresăm carnea înainte să o gătim și evităm să adăugăm ulei în exces în compoziția mâncării.

Oul fiert este prin definiție un prieten al curei de slăbire. Consumați-l fără frică, stimulează secreția sucurilor biliare și ușurează digestia. Cu o singură condiție, să folosim muștar în loc de maioneză!”, spune nutriționistul.

„O masă de sărbătoare nu înseamnă doar mâncare”

Cu atâtea delicii pe masă este greu să te abții, dar asta nu înseamnă totul, Mihaela Bilic spunând că „o masă de sărbătoare nu înseamnă doar mâncare”:

„Nu uitați că o masă de sărbătoare nu înseamnă doar mâncare, ci și atmosferă plăcută, conversație, socializare. Bucurați-vă alături de cei dragi de o plimbare în aer liber, micile excese culinare pot fi compensate rapid cu un pic de mișcare. Paște fericit!”, spune Mihaela Bilic.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentTradiții, obiceiuri și superstiții în Vinerea Mare. Ce este bine să faci pentru noroc și sănătate
Articolul următorCât oțet trebuie să pui în apa în care vopsești ouăle de Paște
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.