Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 3 februarie, 2022

0
42

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram.

Primăria Soroca scoate la licitație clădirea nefinisată a stației de canotaj

  Primăria municipiului Soroca scoate la vânzare clădirea nefinisată de pe malul Nistrului, cunoscută în oraș și ca stația de canotaj. Aceasta este abandonată de ani buni, transformându-se în ultimii ani în veceu public și loc unde se adăpostesc uneori cei fără de casă. Autoritățile publice locale invită cetățenii să participe la consultări publice privind acest proiect de decizie ce urmează mai apoi să fie examinat la ședința Consiliului municipal Soroca.  Prețul normativ al terenului este de șase sute cinzeci de mii nouă sute șaptezeci și cinci de lei, valoarea pe piață a terenului conform raportului de evaluare constituie suma de un milion o sută opt mii șaptezeci și șase lei, iar a construcției nefinisate este de patru sute patruzeci și nouă mii patru sute nouă zeci de lei. Vă reamintim că pe timpurile sovietice râul Nistru era considerat o bază de antrenament pentru canotori, iar acest lucru i-a făcut pe diriguitorii sportului de atunci să pună temeliile unii Stații de canotaj de performanță.

 Banca Mondială alocă peste 44 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”.

   Veste bună pentru soroceni. Recent, Banca Mondială a aprobat o finanțare în valoare de patruzeci și patru virgulă unu milioane de euro pentru cetățenii Republicii Moldova. Acești bani au fost oferiți pentru implementarea proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”.   După cum a declarat Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării regionale, Andrei Spânu, circa  șaizeci și șase mii cinci sute de cetățeni din mai multe localități ale republicii vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare. Oficialul a spus că  o parte din bani va fi alocată pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă în o sută de școli și douăzeci și cinci de instituții de asistență medicală din zonele rurale.  Bani din acest proiect vor fi alocați și pentru dezvoltarea sistemului centralizat de canalizare din municipiul Soroca.

 Doi minori au agresat au furat geanta, telefoanele și portmoneul unei sorocence

Recent, la  Serviciul de Gardă al Inspectoratului de Poliție Soroca, a parvenit comunicarea telefonică de la o femeie de treizeci și patru de ani din Soroca, care a comunicat că a fost agresată fizic la domiciliu de către două persoane necunoscute, informează poliția. Ajunși la fața locului, membrii Grupului de reacționare operativă al Inspectoratului de Poliție Soroca, preliminar au stabilit că, două persoane necunoscute prin acces liber au pătruns în locuința femeii, unde ultima se afla cu concubinul său, un bărbat de în vârstă de patruzeci și trei de ani. Răufăcătorii au agresat cele două persoane, fără careva motive și în mod deschis au sustras geanta victimei în care se aflau două telefoane mobile și portmoneul cu acte de identitate, astfel pricinuindu-i o pagubă materială considerabilă. Polițiștii au identificat făptașii, care s-au dovedit a fi doi minori în vârstă de șaisprezece și șaptesprezece și, locuitori ai municipiul Soroca. Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal.

Nu-ți lăsa talentul în umbră, participă la concursul „Pe aripile muzelor”!

  Consiliul Raional Soroca și Teatrul „Veniamin Apostol” invită copiii și tinerii la concursul tradițional „Pe aripile muzelor”. Sunt invitați să participe copii și tineri de la șapte la douăzeci și cinci de ani, în special câștigătorii concursurilor desfășurate anterior în instituțiile de învățământ. Participanții vor prezenta obligatoriu: poezie, proză din creația scriitorilor Titus Știrbu – categoria de vârstă șapte – doisprezece ani și Petru Zadnipru, pentru restul categoriilor. O înregistrare video de până la cinci  minute  individual și până la cincisprezece minute în grup, pe care o vor expedia pe e-mail-ul menționat în regulament. Data limită de expediere a textelor este zece  aprilie. 

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Dragostea vârstă nu are, Maria și Nicolae Ciuntu din Visoca dovedesc oricui acest lucru
Articolul următorMaidanezii din Soroca atacă oamenii, iar primăria… regretă și își cere scuze
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.