Bravo, moldoveni: am achitat 9,5% din miliardul furat…

0
69
Spre comparaţie, în anul 2016 datoria în contul unui moldovean era de numai 12.140 lei
După ce în 2016, Guvernul Filip a decis să transforme în datorie de stat creditele de urgență oferite de către BNM celor 3 bănci care au fost lichidate, până la momentul actual cetățenii au achitat 9,5% din miliardul furat.
 

Pentru a întoarce datoria către BNM, guvernul a decis să transforme suma împrumutului în datorie publică. Parlamentul a adoptat Legea nr. 235 din 3 octombrie 2016. Au fost emise obligațiuni de stat, iar guvernul va plăti din buget, până în anul 2041 împrumutul, plus dobânda, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info. Acești bani vin din impozitele cetățenilor. Prima plată de 668 milioane lei a fost efectuată în octombrie 2017. În 2018, au fost achitate încă 827 milioane lei. Pentru 2019, suma plătită a fost 844 milioane de lei. Până în 2041 se vor achita peste 24,5 miliarde lei. Toate băncile au falimentat, iar datoria nu a fost pusă pe proprietarii sau administratorii lor, ci pe toți cetățenii.

În timp ce noi plătim pentru furt, în patru ani, autoritățile nu au recuperat nimic din miliardul furat

CAP mai scrie că au fost înregistrate unele venituri din procesul de lichidare a celor trei bănci comerciale. În 2013, aceste trei bănci raportau active în sumă de aproape 20 miliarde lei, înainte de împrumutul BNM. Din lichidare s-au înregistrat venituri de puțin peste 1 miliard de lei. În tot acest răstimp, Ministerul Finanțelor încearcă să ne convingă că această sumă reprezintă „active recuperate”, ceea ce este un fals. Informația a fost preluată în repetate rânduri și de mass-media. CPR Moldova a reiterat că ZERO lei au fost recuperați din miliard. Anterior, CPR Moldova s-a adresat de mai multe ori Ministerului Finanțelor să nu mai prezinte informația precum că veniturile din lichidarea băncilor sunt active recuperate. 

Oricum, ministerul a continuat să le prezinte drept „active recuperate” CPR insistă în continuare în a declara că, chiar dacă, în procesul de lichidare, sediile băncilor se vând la un preț bun și statul încasează veniturile, miliardul rămâne furat și nerecuperat.

SURSA: unimedia.info


Articolul precedentConsiliul Raional Soroca are un nou membru
Articolul următorO zonă economică liberă între Republica Moldova și Ucraina ar putea fi construită în viitor. Au, nu cumva la Soroca?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.