Beneficiarele Locuinței protejate din Soroca confecționează măști de protecție pe care le donează

0
399
Foto: AO Casa Speranțelor

Patru sorocence, confecționează măști de protecție pe care le donează  Centrului Plasament Temporar al Persoanelor  cu Dizabilități Bădiceni. Femeile sunt încurajate și ajutate de o organizație neguvernamentală, care le asigură cu materie primă.

Asociația Obștească “Casa Speranţelor” din raionul Soroca, ajută și monitorizează Locuințelor Protejate din raionul Soroca (foștii rezidenți ai Centrului Plasament Temporar al Persoanelor Dizabilități Bădiceni). Cu sprijinul organizației, patru sorocence care trăiesc în Locuința Protejată desfășoară diverse activități, pentru a avea un trai mai bun în comunitate.

Recent, sorocencele au început să confecționeze măști de protecție, pe care le donează instituției în care au petrecut ani buni, pentru ca personalul centrului și rezidenții să se apere de virusul COVID-19.

”Cu toate că la început a fost cam dificil, acum mi se dă cu ușurință să cos măști de protecție. Mă bucur, că  măștile vor proteja sănătatea angajaților și prietenilor mei de la internat”, spune cu mândrie Nadejda, una dintre beneficiarele Servicului Locuință protejată din Soroca.

”Fetele sunt la început de cale, au învățat cum se croiesc măștile și au cusut primele măști. Primele 20 de articole de protecție au fost oferite centrului din Bădiceni. Vom continua activitatea pentru a oferi și altor angajați și rezidenți ai instituției măști de protecție”, ne-a comunicat Valentina Onică, președinta AO ”Casa Speranțelor”.

Primul lot de măști confecționate a ajuns la destinație, iar fetele sunt bucuroase că vor cotribui la stoparea răspândirii infecției în Centru.

”E bine că persoanele au o activitate și le mulțumim entru măștile oferite. Le-am împărțit angajaților din instituție”, a menționat Ion Gulca, directorul Centrului Plasament Temporar al Persoanelor Dizabilități Bădiceni.

Amintim că Servicul Locuință protejată din or.Soroca este creat de AO ”Casa Speranțelor” în cadrul proiectului “Acțiuni comune pentru o societate incluzivă”, implementat în cadrul proiectului ”Servicii sociale durabile printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, co-finanțat și implementat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova, Alianța ONG-lor active în domeniul Protecției Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova.

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articolul precedentEtienne Steiner, medic din Franța originar din Soroca, a donat Spitalului raional un aparat performant de ventilație a plămânilor
Articolul următorRodica Susic: “Guvernarea activă înseamnă implicarea tuturor cetăţenilor în procesul decizional local”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.