Bei prea puțină apă? Iată 9 sugestii care te pot ajuta

0
102

Când este cald, este important să bem mai multă apă pentru a ne menține hidratați și a ne simți mai bine. Acum avem la dispoziție o mulțime de sugestii și tehnologii care ne pot ajuta. De exemplu, aplicațiile pe telefon care ne permit să ținem evidența cantității de apă băute sau ceasurile care ne amintesc la fiecare oră să bem apă. Totuși, toate aceste soluții nu vor avea efect dacă nu ne place cu adevărat să bem apă.

Încercați diferite tipuri de apă. Este important să înțelegeți care este tipul de apă care vi se potrivește cu adevărat. Pentru aceasta, va trebui să încercați diferite opțiuni: apa filtrată este diferită de cea fiartă, iar apa minerală de la diferiți producători are compoziții diferite și, prin urmare, senzații diferite de lichid. Este posibil să trebuiască să adăugați arome, culori și miros apei.

Apă filtrată. Filtrarea poate schimba semnificativ gustul, deoarece filtrul reține sărurile și mineralele. Unele dispozitive îmblânzesc apa sau, dimpotrivă, o fac mai dură – există opțiuni. Se întâmplă ca în prima săptămână apa să fie gustoasă, iar apoi să nu mai fie pe placul dumneavoastră. Nu ezitați să schimbați filtrul mai des decât recomandă producătorul.

Apă îmbuteliată. Mărcile îmbuteliază apă cu diferite grade de mineralizare și compoziție. Apa îmbuteliată are două dezavantaje: este semnificativ mai scumpă decât filtrarea apei de la robinet și lasă în urmă mult plastic. O variantă mai ecologică este să folosiți recipiente mari de 20 de litri: apa curată va fi întotdeauna la îndemână, iar de obicei se cere să returnați recipientul pentru a fi refolosit.

Apă minerală. Apele minerale au un gust mai bogat și mai variat, iar în funcție de compoziție pot fi acide, sărate sau ușor dulci. Deci, atunci când vă săturați de una, întotdeauna puteți cumpăra apă de la o altă marcă și încerca ceva nou.

Faceți apa disponibilă mai interesantă. Dacă nu aveți posibilitatea să alegeți altă apă, ar trebui să încercați să schimbați caracteristicile celei pe care o aveți deja: adăugați arome, culori sau miros.

Apă cu lămâie. Un truc simplu care vă va ajuta să faceți apa mai atrăgătoare: adăugați câteva picături de suc de lămâie sau puneți câteva felii de lămâie în sticla de apă. Apa acidulată se simte ca o experiență mai intensă și cu siguranță va fi mai plăcută de băut în căldură.

Apă cu fructe și ierburi. Dacă nu vrei să bei ceva acru, pune în sticla de apă câteva felii de măr, căpșuni sau portocală. Pentru a-i lăsa gustul să se manifeste, lasă apa să se așeze timp de jumătate de oră. Fructele pot fi congelate în prealabil pentru a nu numai să-și elibereze gustul, ci și să răcească lichidul.

Unora le place să bea apă cu bucăți de castravete, iar altora să adauge ierburi, cum ar fi cimbru, busuioc și mentă.

Gheață de fructe. Congelați suc de fructe în forme pentru cuburi de gheață și adăugați câteva cuburi în sticla din care beți apă. Gustul va deveni mai bogat pe măsură ce gheața se topește, și va fi mai plăcut să termini de băut apa.

Siropuri și gem. Două linguri de sirop sau gem la un litru de apă vă vor ajuta să aveți mai multe senzații plăcute în timp ce beți. Lichidul va ieși mult mai puțin dulce decât dacă ați cumpăra o băutură gata făcută. Nu este cea mai bună opțiune, dar atunci când scopul este să bei mai mult, orice mijloc este bun.

 


Articolul precedentPavel Zingan, jurnalist: Consider că integrarea Europeană este benefică din punct de vedere economic pentru Moldova
Articolul următorANDREI NĂSTASE: “MOLDOVA ÎN PRIMUL RÂND”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.