Corpul nostru ne va spune mereu dacă suntem suficienți de hidratați. Când bem suficientă apă, producția de mucus se va reduce. Producția de mucus poate influența și sforăitul. Astfel, cu cât suntem mai hidratați, cu atât vom sforăi mai puțin.
De regulă, oamenii care beau alcool au tendința de a sforâi mai mult. Acest lucru se întâmplă pentru că aceștia nu sunt destul de hidratați. Nu numai alcoolul poate duce la deshidratare ci și fumatul.
Câtă apă ar trebui să bem zilnic?
Astfel, apa, o băutură banală ne poate scăpa de sforăit. Practic, cu cât suntem mai hidratați, cu atât vom sforăi mai puțin. Specialiștii ne recomandă să bem 6-8 pahare de apă pe zi. Însă, în cazul în care vremea este caldă, sau în cazul în care alăptați ar trebui să beți mai multă apă. Consumul de apă nu numai că vă va face să sforăiți mai puțin, ci va aduce și multe beneficii stării voastre de sănătate.
Beneficiile neștiute ale consumului de apă
Printre beneficiile pe care le poate aduce consumul de apă se numără menținerea temperaturii corpului reglată, lubrifierea articulațiilor dar și protejarea măduvei spinării.
De asemenea, apa poate stimula metabolismul, ceea ce vă poate ajuta la pierderea în greutate. De asemenea, studiile au arătat că pofta de mâncare va fi redusă dacă metabolismul este mai stimulat. Acest lucru este confirmat și nutriționistul Mihaela Bilic.
”Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare. Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. În concluzie, rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă.”