Au fost semnate Acorduri de înfrățire dintre localități din Soroca și Buzău, România

0
67
Consiliul Județean Buzău

Ieri au fost semnate Acorduri de înfrățire dintre localități din raionul Soroca și județul Buzău, România. Evenimentul a avut loc în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Buzău.

În acest sens, o delegație formată din primari și reprezentanții administrației publice locale a raionului Soroca au efectuat o vizită de lucru la Buzău.

În cadrul acesteia, au fost parafate acordurile de înfrățire între mai multe localități de pe ambele maluri ale Prutului.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat în debutul ședinței că „înfrățirea dintre cele două unități administrativ-teritoriale, raionul Soroca și județul Buzău a început încă de la începutul anilor ‘90. Dea lungul timpului dintre aceste două au avut loc mai multe schimburi culturale, instruiri și altele. Între timp ne-am cunoscut mai bine. Am făcut împreună lucruri interesante și frumoase. Avem aceleași tradiții, obiceiuri și limbă. Avem identitate comună, deci avem interese comune„ susține Petre Emanoil Neagu, care a mai adăugat că semnarea acestor acorduri este “un pas mare pentru lucrurile pe care le vom face împreună”.

Sursa: tvbuzau.ro

Menționăm că, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a întreprins în ultimele luni mai multe vizite în raionul Soroca. În cadrul uneia din acestea a fost oferită o donație pentru Spitalul raional Soroca. Este vorba despre trei incubatoare și trei injectomate, aparate utilizate pentru îngrijirea bebelușilor.

În anul 2012 județul Buzău a semnat Acordul de înfrățire cu raionul Soroca, potrivit newsbuzau.ro.

Citește: Donație din partea Consiliului Județean Buzău pentru Spitalul raional Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.