Atenția și disciplina în trafic salvează vieți

0
45

Recent, la biblioteca Nr.1 Racovăț, s-a desfășurat activitatea cu genericul ”Fii pieton disciplinat”, menită să atragă atenția micilor pietoni la importanța respectării regulilor de circulație rutieră, pentru a nu-și pune în pericol sănătatea sau chiar viața în timpul deplasării către/dinspre școală sau în timpul plimbărilor.

Evenimentul a avut un program divers și interesant, care a captat atenția utilizatorilor bibliotecii și a implicat toți participanții în activități educativ-distractive. Astfel, utilizatorii bibliotecii au participat la jocuri tematice în care au creat semafoare din hârtie sau baloane colorate. Într-un alt joc, ei au imitat situații reale, când pietonul urmează să treacă strada într-o intersecție aglomerată, dirijată de semafor.

Rând pe rând, copiii au încercat rolurile de pietoni, conducători auto, semafor, înțelegând astfel mai bine responsabilitatea fiecărui participant și rolul treceri de pietoni, a indicatoarelor rutiere și semaforului în trafic. De asemenea, participanții au urmărit un filmuleț la tema anunțată, în baza căruia, ulterior, au răspuns la o serie de întrebări, prin care au dat dovadă de cunoștințe trainice la capitolul siguranța în traficul rutier și ne-au asigurat că știu cum să se deplaseze corect și fără risc pentru sănătate.

Menționăm că activitatea s-a desfășurat în corespundere cu regulile epidemiologice actuale, cu participarea unui număr mic de utilizatori, dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței fizice recomandate etc. Toți participanții au fost premiați cu premii simbolice, iar cei mai activi au obținut și câte o mică surpriză cu elemente fluorescent-reflectorizante, care îi vor face mai vizibili pentru conducătorii auto pe timp posomorât sau seara, când vizibilitatea este redusă.
La sfârșit, micii utilizatori ai bibliotecii au citit povești și au vizionat filme în desene animate. Mulțumim mult tuturor participanților și așteptăm utilizatorii de toate vârstele la bibliotecă (cu respectarea condițiilor epidemiologice în vigoare)!

Tatiana Mitrofan, directoarea bibliotecii nr.1 din satul Racovăț

Articolul precedentFerește-te de falsuri! Un om bine informat nu se ia după gura lumii / VIDEO
Articolul următorEtapă neagră pentru fotbalul sorocean – un singur punct din nouă posibile
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.