Femeile trebuie sa îngrijească de casă, iar bărbații trebuie să meargă la serviciu și să aducă bani? Băieții se îmbracă în albastru, iar fetele în roz? Sau persoanele, indiferent de gen, au dreptul să aleagă să facă în viață ceea ce vor și le face fericite?
Despre egalitate de gen, stereotipuri, rolul femeilor și al bărbaților în societate și în familie au discutat elevii Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca ghidați de Elena Rațoi, ofițer de programe din cadrul UN Women din Moldova.
Activitatea a fost găzduită în decada Catedrei de ,,Psihopedagogie și asistență socială”. 60 de elevi de la specialități precum: Jurisprudența, servicii administrative și de secretariat, asistența socială au subliniat importanța egalității de gen fiind un drept primordial. La inițiativa profesoarelor Diana Tanas și Aliona Tașnic a fost organizată ora informativă, precum subliniază acestea, problema dată se resimte atât în rândurile tinerilor cât și în mediul familial al acestora.
“Considerăm că discuțiile cu experta Elena Rațoi îi va determina să fie mai toleranți și corecți în ceea ce privește egalitatea de gen. Egalitatea de gen este atunci când femeile și bărbații se bucură, în aceeași măsură, de bunurile cu valoare socială, de oportunități, de resurse și recompense. Scopul nu este ca femeile și bărbații să devină la fel, dar ca posibilitățile și șansele lor de viață să devină și să egale”, menționează organizatoarele.