Ziua primarului la bibliotecă, marcată cu voie bună și cadouri

0
151

A devenit o tradiție ca în fiecare an, la Centrul de Documentare și Informare “Mihail Sadoveanu” din Soroca să se desfășoare o întâlnire cu primarul municipiului. Elevii din municipiu, pedagogi, bibliotecari, au posibilitatea să converseze cu edilul orașului despre activitatea bibliotecilor, despre cărți, dar și despre problemele sau realizările orașului. Totodată, evenimentul conține și un concurs la care în fiecare an participă zeci de elevi.

Ediția a III-a a evenimentului a început cu o retrospectivă a activității CDI “Mihail Sadoveanu” și filialelor acestuia din municipiul Soroca. Directoarea CDI, Eugenia Railean, a menționat că în ultimii ani biblioteca “Mihail Sadoveanu” a fost dotată cu tehnică de calcul, multe dintre calculatoare fiind achiziționate prin intermediul programului NOVATECA. Totodată, directoarea centrului a menționat proiectele implementate de colaboratorii CDI și filialelor, pentru îmbunătățirea și diversificarea serviciilor acordate de biblioteci. În partea a doua a evenimentului, elevii prezenți în sala bibliotecii, cititori ai filialelor CDI din municipiu, au prezentat lucrările pentru concursul de poezie și eseuri cu tema “Eu, tu, noi suntem Soroca”. În textele lor, elevii au abordat subiecte precum natura și frumusețea ținutului Soroca, turismul, cultura, frumusețea monumentelor și a oamenilor de aici. Totodată, elevii au accentuat în lucrările lor și atitudinea neprietenoasă a unor soroceni față de orașul în care locuiesc, îndemnându-i să fie mai buni cu localitatea natală. Totodată, a fost lansat un alt concurs cu genericul “Nică schimbă Psaltirea pe tabletă, dedicat scriitorului Ion Creangă”.

Primarul municipiului Soroca, Victor Său, a apreciat înalt creațiile copiilor. Tuturor autorilor le-au fost decernate diplome și au primit în dar cărți. Cei mai activi tineri cititori au primit diplome și din partea administrației CDI. Victor Său a invitat elevii să continue discuția despre orașul natal în cadrul altei activități cu genericul “La o cafea cu primarul”, lansată recent de Primăria Soroca. La finalul întâlnirii, gazdele i-au oferit primarului un cadou — o tocă, simbol al înțelepciunii și un calendar personalizat.


Articolul precedentAlți copilași au văzut lumina zilei în perioada 22-30 aprilie
Articolul următorProdus de Soroca: “Hidroinpex” SA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.