Ce să pui în gemul de mere pentru un plus de savoare.

0
43

Merele sunt unele dintre cele mai dulci și mai aromate fructe de toamnă. Unele soiuri pot fi transformate în gem delicios, care se păstrează bine peste iarnă. Cum se face gemul de mere și ce să adaugi în el, pentru un plus de aromă. Ingredientul care îi dă savoare aparte.

Cu ce se aromatizează gemul de mere

Gemul de mere este un preparat tradițional, nelipsit din cămările gospodinelor românce. Cu toate că rețeta de bază poate părea simplă, cu mere și zahăr ca ingrediente principale, există câteva trucuri secrete care dau o savoare aparte acestui deliciu de toamnă.

Gospodinele din Moldova știu cum să transforme un gem obișnuit de mere într-un adevărat festin culinar, folosind câteva ingrediente speciale. Unul dintre acestea, fără îndoială, este scorțișoara, care se combină perfect cu merele, în multe preparate.

Scorțișoara este un condiment cu arome bogate, calde și ușor dulci, care se potrivește perfect cu merele. În plus, ea conferă gemului un miros îmbietor și un gust inconfundabil. Pe lângă scorțișoară, în gemul de mere se mai pot adăuga cuișoare sau anason stelat, care îi dau, de asemenea, o savoare aparte.

Cum se prepară gemul de mere, pas cu pas

Pentru a pregăti un gem de mere cu scorțișoară după rețeta tradițională, ai nevoie de:

  • 2 kg mere, curățate și tăiate cubulețe
  • 700g – 1 kg zahăr (în funcție de cât de dulci sunt merele)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • sucul de la o lămâie

Pentru gem, este ideal să alegem soiuri de mere dulci și cu un conținut scăzut de apă, pentru a rămâne la final cu o cantitate cât mai mare de gem. Merele se fierb la foc mic cu zahărul și sucul de lămâie, până când se înmoaie. După aproximativ 30-40 de minute, se adaugă scorțișoara și, opțional, celelalte arome preferate.

După ce gemul a ajuns la consistența dorită, se oprește focul. Gemul de mere nu trebuie să fie fiert mult timp, deoarece aceste fructe conțin pectină, un ingredient care ajută la închegare și care acționează similar cu gelatina. Produsul se toarnă fierbinte în borcane sterilizate.

Secretul unui gem de mere reușit stă în echilibrul dintre dulceață și aromă. Scorțișoara aduce o notă caldă și parfumată, care se potrivește perfect cu dulceața merelor. Cu aceste mici trucuri, vei obține un gem delicios, perfect pentru a fi savurat pe tot parcursul anului. Gemul de mere se potrivește foarte bine cu clătite, cu pâine prăjită și unt, dar și în diverse prăjituri și plăcinte.

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentUn bărbat din raionul Soroca a ajuns în fața instanței pentru tentativă de viol
Articolul următorFestivalul Național al Mărului de la Soroca: Producătorii agricoli rămân optimiști în fața recoltei reduse / VIDEO
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.