Ce se întâmplă dacă bei apă cu usturoi de 2-3 ori pe săptămână?

0
879
Sursa foto: https://pixabay.com

Pentru proprietățile sale benefice, usturoiul este apreciat nu doar de fitoterapeuți și adepții medicinei populare, ci și de medicii care susțin tratamentele bazate pe dovezi. Beneficiile acestui aliment, de la proprietăți antivirale și antifungice până la cele antibacteriene și anticancerigene, au fost confirmate de știință.

Însă, nu toată lumea poate consuma usturoi în formă naturală: dacă o persoană are probleme de stomac, poate resimți dureri și disconfort. Chiar și o persoană sănătoasă poate avea probleme după consumul a 2-3 căței de usturoi. În plus, mestecarea usturoiului dimineața, cu eforturi de a nu respira în fața interlocutorului, nu este o idee grozavă.

Totuși, există o alternativă. Potrivit experților, apa cu usturoi oferă organismului la fel de multe beneficii ca usturoiul crud, dar fără respirația neplăcută.

Apa cu usturoi suprimă producția de tromboxan — o substanță care cauzează aglomerarea trombocitelor și îngustarea vaselor de sânge. De asemenea, datorită compușilor organici de sulf, subțiază sângele, favorizând dizolvarea cheagurilor de sânge deja formate și prevenind apariția lor.

Acesta este doar unul dintre efectele apei cu usturoi. Aceiași compuși de sulf reglează activitatea oxidului nitric și cresc producția de sulfura de hidrogen, ajutând la hipertensiune, reducând tensiunea arterială. Apa cu usturoi îmbunătățește hrănirea celulelor cerebrale și reduce riscul de demență și boala Alzheimer.

Alte beneficii:

  • Proprietăți antiparazitare
  • Combaterea infecțiilor tractului urinar
  • Îmbunătățirea funcției renale
  • Suprimarea activității fungice
  • Echilibrarea nivelului de colesterol
  • Creșterea producției de bilă

Nu trebuie uitate nici proprietățile generale ale usturoiului: întărirea sistemului imunitar și creșterea rezistenței organismului. În sezonul răcelilor, aceste efecte sunt foarte utile.

Cine nu ar trebui să bea apă cu usturoi:

  • Femeile însărcinate și care alăptează
  • Persoanele cu epilepsie
  • Cei cu afecțiuni hepatice, pancreatită, calculi biliari
  • Persoanele cu ulcer gastric sau duodenal
  • Toți cei aflați în faza acută a bolilor gastrointestinale

Cum se prepară apa cu usturoi: 1-2 căței de usturoi se zdrobesc sau se taie în bucăți mici. Se lasă timp de 10 minute. Se pun într-un pahar cu apă caldă (se pot adăuga și 2 felii de lămâie). Se lasă la infuzat 15-20 de minute.

Important: Apa cu usturoi trebuie consumată proaspătă — se face infuzia și se bea imediat. Este recomandat să fie băută pe stomacul gol sau la jumătate de oră după masă, de 2-3 ori pe săptămână.


Articolul precedentPovestea primului magazin Duty-Free: Cine a fost omul care a schimbat industria aeroportuară
Articolul următor25 de curiozități despre cel mai popular produs cosmetic: Rujul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.