25 de curiozități despre cel mai popular produs cosmetic: Rujul

0
571
  1. Rujul este una dintre cele mai populare produse cosmetice din lume. Anual se produc sute de mii de tone de acest produs, în diverse nuanțe și arome.
  2. Femeia care își aplică ruj de cel puțin 5 ori pe săptămână consumă în medie 4,5 kg de acest produs pe parcursul vieții.
  3. Rujul de calitate conține ceară de trandafir, ceară de carnauba și ceară de albine, precum și ulei de migdale, unt de shea și unt de cacao.
  4. Cel mai scump ruj din lume costă 62.000 de dolari. „Guerlain’s KissKiss Gold and Diamonds” este realizat din aur de 18 carate și decorat cu 199 de diamante.
  5. În Grecia antică, doar femeile de moravuri ușoare foloseau rujul pentru a se diferenția de femeile respectabile.
  6. Rujul cu ingrediente artificiale poate fi ușor de recunoscut: dacă după utilizare buzele devin uscate și crăpate, este probabil un produs de calitate inferioară.
  7. Se crede că folosirea rujului în nuanțe intense poate duce la decolorarea naturală a buzelor. Deși nu este adevărat, utilizarea frecventă poate afecta circulația sângelui, ducând la paliditatea buzelor.
  8. Un ruj este considerat organic dacă conține cel puțin 85% ingrediente naturale.
  9. Rujul Cleopatrei era făcut din gândaci care produceau colorantul natural carmin. Pentru 400-500 de grame de carmin, egiptenii aveau nevoie de aproximativ 70.000 de gândaci.
  10. În 1880, marca Guerlain a lansat primul ruj comercial de succes, făcut din grapefruit, ulei și ceară.
  11. În Egiptul Antic, atât femeile, cât și bărbații nobili își colorau buzele. Cele mai populare nuanțe erau purpuriul, negrul și portocaliul.
  12. Primele rujuri conțineau adesea substanțe toxice precum plumbul și mercurul.
  13. Elizabeth Taylor era o mare fană a rujului roșu și cerea să fie singura actriță din cadru cu buzele colorate.
  14. „Efectul rujului” este un fenomen social care arată că, în perioadele de criză economică, vânzările de rujuri, în special cele roșii, cresc semnificativ.
  15. Primul președinte american, George Washington, folosea ruj pentru a arăta mai bine la aparițiile publice.
  16. În 1770, parlamentul britanic a interzis folosirea rujului, acuzând femeile că seduc bărbații căsătoriți cu ajutorul cosmeticelor. Legea a fost ulterior abrogată.
  17. Termenul de valabilitate al unui ruj înainte de deschidere este de 1,5-2 ani, iar după deschidere nu mai mult de 5-6 luni.
  18. În Evul Mediu, rujul era strict interzis, iar cei care îl foloseau puteau fi acuzați de vrăjitorie.
  19. Moda pentru ruj a devenit populară datorită cinematografiei. Actrițele de pe ecran au început să-l folosească chiar și în filmele alb-negru.
  20. Deși rujul roșu este considerat clasic, cel mai vândut produs pentru buze este balsamul de buze incolor.
  21. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în Marea Britanie, producerea tuturor produselor cosmetice a fost interzisă, cu excepția rujului.
  22. Curtenii regelui Ludovic al XVI-lea din Franța foloseau ruj, dar doar bărbații.
  23. Rujul poate crea iluzia de a face buzele să pară mai mari sau mai mici.
  24. Studiile arată că femeile cu buze rujate în roșu atrag atenția bărbaților de trei ori mai mult decât cele fără ruj.
  25. Regina Elisabeta a II-a a comandat o nuanță personalizată de ruj pentru a se potrivi perfect cu rochia ei de la ceremonia de încoronare din 1952.

Zilnic se vinde o cantitate imensă de ruj, iar dacă s-ar desena o linie cu acesta, lungimea ei ar fi de 20.000 de kilometri, aproximativ jumătate din circumferința Pământului.


Articolul precedentCe se întâmplă dacă bei apă cu usturoi de 2-3 ori pe săptămână?
Articolul următorMini-teren sportiv pentru generația tânără la Vărvăreuca, sprijinit de părinți și autorități / GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.