Vezi care sunt cele mai frumoase destinații de vacanță în România și în ce locuri poți bifa obiective turistice impresionante de pe meleaguri românești. România este țara cu forme de relief variat și peisaje naturale spectaculoase. Îți propunem mai jos atracții pe care le poți vizita la noi în țară indiferent de perioada anului Locuri de vizitat în România Orașul Brașov Brașov este orașul care poate fi vizitat în orice perioadă a anului, deoarece oferă turiștilor mai multe locuri de vizitat atât central, cât și prin împrejurimi. Printre cele mai populare locuri de vizitat în Brașov amintim:
Piața Sfatului
Situată chiar în centrul orașului, Piața Sfatului reprezintă o zonă pietonală unde poți descoperi clădiri impresionante și restaurante locale. De aici poți vedea și Biserica Neagră, un alt obiectiv turistic important al orașului. Biserica Neagră este cea mai mare construcție sacrală din România și unul dintre monumentele reprezentative de arhitectură gotică de la noi. Denumirea provine în urma incendiului din anul 1689, când biserica a luat foc parțial, iar zidurile s-au înnegrit. Este o clădire care are o înălțime de 89 de metri, motiv pentru care este considerată a doua cea mai mare biserică din România, după Catedrala Mântuirii Neamului.
Strada Sforii din Brașov
Strada Sforii este un alt obiectiv turistic important din Brașov, deoarece este recunoscută, la nivel mondial, drept una dintre cele mai înguste strazi din Europa. Are o lungime de aproximativ 80 de metri și o lățime care variază între 111 și 135 cm. Pe vremuri, strada Sforii era folosită de pompieri drept o legătură între strada Cerbului și Poarta Șchei, pentru a ajunge mai repede în caz de nevoie.
Bastionul Fierarilor
Este o atracție turistică a orașului, care datează din anul 1521, când clădirea era folosită drept un depozit de cereale. Din anul 1923, clădirea Bastionul Fierarilor din Brașov găzduiește Arhivele Naționale ale orașului și este astăzi vizitată de mulți turiști datorită formei sale de pentagon. Muntele Tâmpa Este arie protejată a orașului Brașov, locul unde se pot observa flori rare, dar și mai multe specii de fluturi. Zona se întinde pe o suprafață de 150 ha, iar muntele are o înălțime de aproximativ 950 de metri. De pe Vârful Tâmpa, loc unde poți ajunge atât printr-un traseu montan (cele mai populare trasee montane către Tâmpa sunt Drumul Serpentinelor și Treptele lui Gabony), cât și cu telecabina, unde se poate observa o priveliște încântătoare a orașului. Castelul Bran În apropiere de Brașov, la aproximativ 30 de km, se află unul dintre cele mai importante obiective turistice din România, respectiv Castelul Bran, pe care turiștii îl asociază cu Castelul lui Dracula. A fost construit între anii 1226 și 1388 cu scopul de a fi folosit drept bastion. Astăzi, locul este impresionant datorită obiectelor de artă din interior precum mobilier, arme, armuri și costume.
Orașul Sighișoara
Orașul Sighișoara a fost supranumit și “Perla Transilvaniei”, datorită ambianței geografice și punctelor de atracție. Printre cele mai frumoase locuri din Sighișoara amintim: Turnul cu ceas Este locul emblematic pentru Cetatea Sighișoarei, așezat pe partea Sud-Est a acesteia, reprezentând unul dintre cele două turnuri de poartă ale Cetății. Partea inferioară a turnului datează din secolul al XIV-lea, în timp ce nivelurile superioare au mai fost construite ulterior. Cetatea Sighișoara Este cetatea înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, specială și în ziua de azi deoarece este printre puținele cetăți încă locuite. Cetatea Sighișoara este amplasată pe malul sudic al râului Târnava Mare, pe o coastă de deal lungă de 850m, pe două terase. Prima terasă, terasa de jos, Dealul Cetății, se află la o altitudine de 350 m, iar terasa de sus, Dealul Școlii, se află la o altitudine de 429 m. Biserica din Deal Este construită pe un platou, în partea mai înaltă a Dealului Cetății, iar la interior încă sunt păstrate fragmente de pictură din anii 1380-1520, dar și mobilier gotic din piatră. Rezervația naturală de stejari seculari de pe platoul Breite În apropierea Sighișoarei vei putea vizita cel mai mare și mai bine conservat habitat de pășune din centrul și estul Europei, cu goruni și stejari seculari. Aici se regăsesc și o varietate de specii de plante, majoritatea dintre ele sunt protejate de lege, dar și alte specii precum șopârle, lilieci, ciocănitori sau fluturi, în funcție de perioada anului. Satul Saschiz Un sat care se află la aproximativ 20 km de Sighișoara și unde vei putea vizita Biserica Evanghelică Fortificată, aflată pe lista UNESCO. Și aici se află un turn cu ceas, realizat după modelul celui de la Cetatea Sighișoara.
Orașul Sibiu
În orașul Sibiu, turiștii pot vizita o serie de muzee sau catedrale, dar și alte obiective turistice aflate în apropiere. Mai jos amintim câteva dintre punctele de interes ale Sibiului. Podul Minciunilor Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu și reprezintă o pasarelă pietonală din centrul orașului. Sunt multe legende cu privire la denumirea acestui obiectiv turistic, însă cea mai cunoscută este aceea potrivit căreia „locul ar putea avea o putere inexplicabilă, deoarece orice minciună se spune aici se va afla”.
Citește articolul integral pe digi24.ro