Cu câte grade trebuie să fie mai rece în mașină decât afară, pe timp de caniculă. Greșeala pe care o fac toți șoferii

0
181

Aerul condiționat este o necesitate în autovehicule, mai ales atunci când temperaturile de afară ating 40 de grade Celsius, așa cum a fost în România. Cu toate acestea, specialiștii spun că majoritatea șoferilor nu știu să seteze AC-ul la temperatura corectă.

Regula celor 6 grade în mașină

Toți șoferii știu că de neplăcut este să te urci într-o mașină care a stat în soare toată ziua, pe timp de caniculă. În astfel de cazuri, aerul condiționat este cel mai bun prieten al nostru.

De regulă, majoritatea nu setează o anumită temperatură atunci când abia se urcă în mașină, ci folosesc cea mai rece setare, din prima. Cu toate acestea, nu este cea mai bună practică.

Chiar dacă acest lucru răcește interiorul mașinii mai repede, poate avea un impact negativ asupra corpului nostru, mai ales în cazul schimbărilor bruște de temperatură după părăsirea mașinii, când afară este foarte cald, iar în mașină frig.

Specialiștii ne sfătuiesc ca temperatura din interiorul mașinii să nu fie cu mai mult de șase grade Celsius mai mică decât temperatura exterioară. În acest mod putem evita efectele negative asupra sănătății și putem asigura o călătorie confortabilă.

Sfaturi pentru folosirea aerului condiționat vara

Folosirea sistemului de aer condiționat în timpul verii poate să ridice anumite probleme legate de suprasolicitare, în special vara, când sunt temperaturi mari.

În primul rând, temperaturile în interiorul autovehiculului vor fi mai mari decât cele din exterior, motiv pentru care va dura câteva minute până când AC-ul să înceapă să funcționeze la putere maximă.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să răciți aerul din interiorul mașinii mai repede:

  • AC-ul funcționează mai bine în timpul mersului

Compresorul funcționează mult mai eficient în momentul în care motorul se află în rotație. Dacă dați drumul la aer condiționat înainte de a porni la drum cu mașina, doar veți consuma combustibil în plus inutil.

Este indicat să lăsați geamurile din spate deschise timp de 30 de secunde pentru a favoriza ieșirea aerului fierbinte din cabină. Nu faceți greșeala de a deschide geamurile din față, deoarece astfel veți aerisi doar zona anterioară a mașinii, nu întregul autovehicul.

  • Schimbați filtrele

Nu veți obține fluxul corect de aer dacă filtrul de aer este murdar. Prin urmare, este recomandat să verificați periodic starea acestuia pentru a vă asigura că este curat.

  • Porniți aerul condiționat și lăsați-l să meargă la putere mică

Dacă veți seta nivelul la maxim veți forța sistemul de aer condiționat să folosească aer din interiorul cabinei, aer care are o temperatură superioară celei din exterior.

Este recomandat să setați temperatura aerului condiționat la nivelul minim de putere, astfel încât să tragă aerul din exteriorul mașinii eficient pentru a-l răci.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCuriozități despre lumea în care trăim – statistici despre lumea înconjurătoare
Articolul următorLucia Andrievschi-Bartkiene: “Ne bucuram și noi de avantajele propuse de UE”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.