Studiul său a arătat că două produse disponibile în magazinele alimentare sunt esențiale pentru longevivi: fasolea neagră și nucile. El a recomandat consumul unei căni de fasole neagră pe zi pentru a prelungi viața, și o mână de nuci zilnic, conform Business Insider.
Atât fasolea, cât și nucile conțin multă fibră, care poate reduce inflamația în intestin, diminuând riscul unor boli letale, cum ar fi cancerul. De asemenea, sunt bogate în proteine, care pot reduce pofta de mâncare, scăzând riscul de supraalimentație, ce poate duce la obezitate și este asociată cu mai multe condiții care scurtează viața, inclusiv boli de inimă și diabet. În ceea ce privește nucile, ele sunt o sursă principală de acid linoleic și acizi grași Omega-3, care sunt de asemenea legați de un risc mai scăzut de boli de inimă și de creșterea duratei de viață. Alte nuci nu conțin aceste nutrienți în cantități atât de mari.
În favoarea fasolei, el a menționat un studiu din 2004, în care au fost intervievați sute de bătrâni iubitori de fasole care trăiesc în “zonele albastre” din Japonia, Suedia și Grecia. Persoanele care consumau mai multe boabe trăiau mai mult – cu o reducere de șapte procente a riscului de mortalitate pentru fiecare 20 de grame de boabe consumate zilnic.
Un studiu din 2016 a arătat că consumul unei căni mici de fasole pe zi duce la pierderea în greutate, ceea ce este asociat cu un risc redus de a dezvolta numeroase condiții care scurtează viața, cum ar fi bolile de inimă.