Mustul este una dintre principalele băuturi ce se prepară în perioada curentă a anului în gospodăriile de la țară. Cei mai experimentați în această sarcină explică ce trebuie să pui în must, pentru a nu fermenta prea repede. Ai nevoie de doar două produse.
Termenul must provine din latină și înseamnă, potrivit specialiștilor, vin tânăr. Mustul este denumirea oferită sucului de struguri proaspăt presat. Acesta conține în compoziția lui pielițele, coaja și pedunculul strugurilor. Cu alte cuvinte, este primul amestec obținut după recoltarea strugurilor din vie.
Pentru ca mustul să nu fermenteze prea repede trebuie să apelezi la o metodă de conservare a acestuia. Una dintre ele presupune folosirea aspirinei. Vei avea nevoie de o tabletă de aspirină la un litru de must proaspăt și bine stors, care nu a intrat încă în fermentație.
Tot ce trebuie să faci este să dizolvi aspirinele în must, după care să pui lichidul la fiert pentru aproximativ cinci minute. După ce băutura a fiert, stinge focul, las-o să se răcească, toarn-o peste restul cantității de must și amestecă foarte bine. Vei scăpa de grija fermentării rapide astfel.
Există și o altă tehnică la care poți să apelezi, de data aceasta ea presupunând folosirea hreanului, pe care mai mult ca sigur îl ai în bucătărie, dacă obișnuiești să pui legume la murat în perioada curentă a anului. Trece rădăcinoasa prin răzătoarea mică, apoi amestec-o cu must.
sursa : https://playtech.ro/stiri/ce-sa-pui-in-must-ca-sa-nu-fermenteze-prea-repede-asa-fac-gospodarii-de-la-tara-781255