Patru lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată atunci când scoți o căpușă din piele!

0
1128

Doar gândidu-te că ai fi nevoit la un moment dat să scoți o căpușă din piele îți dă fiori. Dar în acel moment al anului în care familiile petrec mai mult timp în aer liber, se poate întâmpla. Vara este momentul perfect pentru grătare în curte, petreceri la piscină, focuri și drumeții. Este, de asemenea, momentul perfect pentru ca o căpușă să găsească o gazdă!

  Cu toate bolile mortale pe care căpușele le poartă, este extrem de important să vă verificați pe voi, copiii și animalele dvs. de companie după ce ați petrecut timp afară. Aceste mici creaturi te pot infecta cu una dintre numeroase boli grave.

Luați măsuri preventive pentru a evita căpușele atunci când petreceți timp în aer liber. Păstrați iarba tăiată, păstrați lemnele bine stivuite și stați departe de zonele împădurite. Dacă trebuie să petreceți timp în pădure, purtați pantaloni lungi, cămăși cu mâneci lungi și altă îmbrăcăminte de protecție. Dacă se întâmplă să găsești o căpușă înfiptă în piele, asigură-te că știi cum să o îndepărtezi corect.

Cum să NU îndepărtezi o căpușă

1. Nu răsuciți căpușa

Utilizarea pensetei cu vârful fin este o modalitate de a îndepărta o căpușă de pe piele, dar aveți grijă să nu răsuciți penseta. Răsucirea în timp ce trageți poate duce la desprinderea corpului căpușei de cap sau de gură.

2. Nu arde căpușa

Poate ați auzit că cel mai bun mod de a îndepărta și ucide o căpușă este să o ardeți. Acesta este un mit. The New York Times explică , „traumatizarea insectei cu căldură sau prea multă forță implică și riscul de a o face să regurgiteze, crescând și mai mult probabilitatea de infecție”. Ca să nu mai vorbim de riscul de a te arde!

3. Nu încerca să îneci căpușa

Încercarea de a îneca căpușa folosind benzină sau alcool pentru frecare nu este niciodată o idee bună. Ar putea dura ore până când căpușa se sufocă, oferindu-i mai mult timp pentru a transmite o infecție sau o boală mortală.

4. Nu vopsiți căpușa

CDC avertizează publicul „să evite remediile populare, cum ar fi „vopsirea” căpușei cu lac de unghii sau vaselină”. Când găsești o căpușă înfiptă în piele, cel mai bun lucru de făcut este să o îndepărtezi cât mai repede posibil.

Modul corect de a îndepărta o căpușă

1. Folosiți o pensetă cu vârf fin

Este important să folosiți instrumentele potrivite atunci când îndepărtați o căpușă. Cea mai eficientă modalitate de a elimina o căpușă este utilizarea pensetei cu vârful fin.

De asemenea, puteți utiliza un instrument cunoscut sub numele de Tick Twister. Deși nu ar trebui să răsuciți niciodată cu penseta, Tick Twister este conceput pentru a legăna corpul căpușei fără a pune presiune pe gura sau abdomenul acesteia. Răsucirea într-o direcție scoate căpușa din piele în siguranță și eficient.

2. Prindeți căpușa cât mai aproape de suprafața pielii

Folosește o pensetă cu vârf fin pentru a prinde căpușa cât mai aproape de piele. O căpușă intră în piele folosind gura, așa că tragerea aproape de piele te va ajuta să-i ții gura în loc de corpul ei. Aveți grijă să nu strângeți căpușa în jurul mijlocului ei! Ai putea ajunge să împingi lichidul infectat în corpul tău.

3. Trageți în sus folosind o presiune constantă

Odată ce penseta este în poziție, trageți ușor în sus departe de piele. Aveți grijă să nu răsuciți sau să smuciți penseta. Dacă corpul căpușei se desprinde de cap sau gură, îndepărtați părțile rămase folosind penseta.

4. Curățați mușcătura și spălați-vă pe mâini

După ce ați îndepărtat cu succes căpușa de pe piele, spălați-vă bine mâinile și curățați zona mușcăturii. Folosiți săpun și apă caldă, un scrub cu iod sau alcool.

5. Aruncați în mod corespunzător căpușa

Modalitatea corectă de a arunca o căpușă este să o aruncați în toaletă, să o înfășurați cu bandă adezivă, să o scufundați în alcool sau să o puneți într-o pungă sau un recipient sigilat și să o aruncați.

6. Urmăriți simptomele

După ce ați îndepărtat căpușa de pe piele, ați curățat zona și ați eliminat-o în mod corespunzător, asigurați-vă că urmăriți orice simptome de la mușcătura de căpușă. Simptomele frecvente pot include febră și erupție cutanată. Dacă observați orice simptom, consultați imediat un profesionist din domeniul sănătății.

SURSA: stiai.net


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentMomentul în care trebuie neapărat să arunci roșiile. Detaliul la care trebuie să fii atent
Articolul următorConsumă o lingură de moare de varză pe stomacul gol, timp de 7 zile, și vei fi uimit de kilogramele de care vei scăpa
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.