Unde te poți distra în zilele de 28, 29 și 30 octombrie?

0
97

Dacă încă nu aveți planuri pentru weekend-ul acesta, acum e momentul potrivit  ca să vi le faceți. Sâmbăta și duminica vine cu evenimente deosebite, spectacole, expoziții și cinema în aer liber. Deci, scoateți pixul, agenda și notați-vă.

Mai jos puteți găsi lista cu o gamă largă de activități, care pot deveni preferatele voastre sau ale copiilor voștri.

OSPĂȚ ÎN TIMP DE CIUMĂ de Alexandr PUȘKIN

Tragedia lui Pușkin „Ospăț în timp de ciumă” a fost scrisă în 1830 pe baza unui fragment din poemul lui John Wilson „Orașul ciumei”, care se potrivea perfect cu starea de spirit a scriitorului. Din cauza epidemiei de holeră, Pușkin nu a putut să-l părăsească pe Boldino și să-și vadă mireasa la Moscova. Teatrul TOTEM invită spectatorul să se familiarizeze cu clasicul nemuritor. Inspirată de evenimentele din 2020, când o pandemie bruscă a schimbat modul de viață al întregii lumi, trupa duce spectatorul într-o tragedie mistică. Poveștile împletite cu viclenie ale personajelor familiare amintesc tuturor că, în ciuda trecerii timpului, unele probleme și întrebări rămân eterne. Spectacolul este conceput în stilul teatrului antic grecesc, aducend astfel un omagiu memoriei originilor sale.

HalloWeRun by Cricova

HalloWeRun – cel mai vesel maraton mascat, cu zeci de premii și alergare prin cele mai îndepărtate locuri din renumitele galerii subterane CRICOVA, revine în acest an pe data 29 octombrie la ora 10:00. 299 de alergători, echipați cu frontale și lanterne, vor alerga prin galeriile cunoscute dar și cele secrete de la Cricova, iar la final îi va aștepta o medalie inedită, vin spumant, must sau vin fiert, cu tradiționalele plăcinte moldovenești! Să nu uităm și de concursul celor mai de groază costume, proprietarul fiecăruia fiind menționat cu o sticlă de vin HalloWeRun, pe care nu o veți găsi în altă parte decât la acest eveniment. Toți participanţii HalloWeRun, pot parcurge distanța de 5 sau 10 km ai traseului extrem din galeriile subterane Cricova.

O petrecerea în care copiii se alătură obiceiurilor internaționale ale Halloween-ului. Trecând challenge-ul moderatorului petrecerii, copii vor păși în lumea paralelă plină de culori fluo. Efectele de lumini, fum, bulele de săpun, muzica și provocările grozave vor inspira copiii să se distreze într-o atmosferă excentrică. Fiecare copil își va accentua personalitatea întruchipându-se în personajul favorit prin #bodyart și #facepaint cu ajutorul pictorului. Cei mai creativi vor avea la dispoziție vopsele fluorescente și ustensile pentru #selfpainting. Jocurile de creație ca: jenga, construcții din domino, pixel board, planșe de colorat cu carioci specializate, și recuzita fluorescentă ca baloane, ochelari, pălării vor colora petrecerea.

Prin expoziția de pictură „Chișinăul prin timp”, artista și poeta Galina Vieru, subliniază frumusețea acestui minunat oraș, farmecul și pulsul lui, în semn de recunoștință și admirație pentru el. Precum fiecare loc din lume are o poveste, o istorie, la fel și firul orașului Chișinău izvorăște dintr-o serie de legende în care se împletesc adevărul cu miticul, fantasticul cu realitatea. Expoziția „Chișinăul prin timp”, cuprinde o serie de lucrări bazate pe legende și realități, care dezgolesc chipul alb de piatră al acestui oraș, crestat și șlefuit de timp, prin oamenii și secolele lui. În pânze au renăscut edificii uitate, locuri istorice și peisaje din capitala noastră.

Unchiul Vanea (29.10)

O piesă de teatru despre cum o persoană cu o sensibilitate specială poate rata viața. Este o lecție de viață, mai ales pentru publicul tânăr. Lumea modernă seamănă cu cea în care trăiau personajele lui Cehov. Ne aflăm din nou la o răscruce de drumuri. Mâine, această lume va fi diferită și încă nu știm cum va fi. Cum va fi viața? Ca în visele frumoase ale Unchiului Vania sau ca în gândurile nefaste ale profesorului Alexandru Vladimirovici Serebryakov? Relevanța piesei constă în faptul că arată că oamenii buni lucrează pentru răufăcători. În consecință, ei devin ratați și își irosesc viețile. În momentul în care visătorii vor înceta să mai lucreze pentru escroci, lumea se va schimba.

EU SUNT VÂNTUL

Într-un decor minimalist, apar cele două personaje care nu au nici nume proprii, nici statut social. Discuția complexă dintre ei – despre viață, suflet, iubire – are loc într-o barcă. UNUL este marinar experimentat și un depresiv evident. CELĂLALT este novice în ale marinei și un protector pragmatic. Primul îl convinge pe cel din urmă să pornească într-o călătorie pe mare, însă în timpul primejdioasei călătorii UNUL cade peste bord și, împotrivindu-se tuturor încercărilor de salvare, devine, conform panteismului, parte a naturii. Descifrarea mesajului poate fi variată. Pe de o parte, piesa pare o confruntare dintre două caractere inter-dependente despre existența fără sens. Pe de altă parte, opera duce spre o meditație despre atitudinea omului: întrucât UNUL protestează în privința ideii de unitate firească între ceea ce el simte și ceea ce spune. Personajele pot reprezenta însă, însuși omul în cele două ipostaze ale sale: sinucigașul care neagă viața și supraviețuitorul sociabil. Oricum ai interpreta-o, piesa face apel la ceva fundamental: ea ne arată două ființe umane prinse într-o situație extremă și demonstrează puterea iubirii. Contrastul și totodată complementaritatea stărilor celor doi se reflectă perfect în proiecțiile cenușii ale atmosferei sau în formele neliniștite ale stâncilor și valurilor mării. Iar sunetul se așterne ca un voal, peste sală, peste apă, pentru a intensifica și mai mult ceea ce nu pot exprima cuvintele – vocea eului interior.

Spectacolul „Iubirea la proşti”


Articolul precedentTest de inteligență: Câte răspunsuri știi la acest test?
Articolul următorA plecat de acasă și nu s-a mai întors. Dacă recunoști femeia din imagini, anunță Poliția

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.