Nu trebuie să ne îngrijorăm deoarece acest tip de cădere este temporară. Este modalitatea prin care organismul nostru răspunde schimbărilor ce intervin în mediul înconjurător.
„În mod normal, 90-95% dintre foliculi sunt activi, în vreme ce procentele rămase se află într-un stadiu de pauză. Acestea echivalează cu pierderea uzuală a firelor de păr. Se pare că toamna numărul foliculilor aflaţi în perioada de stagnare se măreşte şi de aceea ne confrutam cu o cădere mai accelerată a părului”, susţine Edy Virag.
Printre cauzele căderii sezoniere a părului se numără şi:
Lumina solară. Aceasta reduce producţia de melatonină din corp, care are proprietatea de a repara foliculii. Nivelul mai scăzut al acesteia face ca foliculii să rămână într-o perioadă de stagnare timp mai îndelungat şi să ne confruntăm cu o cădere mai accentuată a părului.
Creşterea nivelului de testosteron atât la bărbaţi, cât şi la femei.
Foliculii de păr sunt sensibili la acest hormon, aceştia îngustându-se şi părul subţiindu-se.
Stresul influenţează căderea părului indiferent de anotimp, însă toamna acţiunea lui devine mai puternică pe fondul unei predispoziţii generate de factorii naturali.
„Căderea sezonieră a părului este temporară şi nu trebuie să ne îngrijoreze foarte tare. Dacă simptomele persistă atunci trebuie să luăm măsuri pentru a stopa acest proces, ce poate avea consecinţe nu doar de ordin estetic, ci şi psihic şi emoţional” ne sfătuieşte Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin România.
sursa: timpul.md