Parcul forestier național Saihanba din Chengde a devenit un renumit teren de vânătoare al vechilor familii regale și face parte din padocul lui Mulan. Saihanba este un cuvânt mixt mongol și chinezesc, care înseamnă „munte frumos și înalt”. Cu o suprafață de 9.333 de kilometri pătrați, Saihanba este cea mai mare pădure artificială din lume, situată în nordul orașului Chengde, provincia Hebei din nordul Chinei.
Saihanba este considerată un miracol pentru marea sa transformare din teren sterp în pădure luxuriantă, iar acest lucru se datorează eforturilor extraordinare ale celor trei generații de chinezi care au lucrat acolo.
Saihanba găzduia înainte resurse forestiere abundente
Odată cu dispariția barierei forestiere, furtunile de nisip au devenit mai frecvente. Pentru a opri aceste furturni, care amenințau capitala chineză Beijing, Tianjin și alte orașe din nordul Chinei, administrația forestieră a decis în 1962 să înființeze ferma forestieră mecanică Saihanba și a trimis 369 de silvicultori în zonă pentru a planta copaci.
Prima generație de silvicultori Saihanba s-a confruntat cu multe provocări, echipată doar cu cele mai simple unelte, în condiții de frig și secetă extreme. Prin urmare, nu au putut asigura supraviețuirea copacilor plantați.
Este un fond genetic prețios de specii de plante și animale
Mediul ecologic bun al Saihanba găzduiește 261 de specii de vertebrate terestre sălbatice, 32 de specii de pești, 660 de specii de insecte, 179 de specii de macrofungi și 625 de specii de plante. Dintre acestea, există 47 de specii de animale protejate de importanță națională și 9 specii de plante protejate.
Istoria miraculoasă de plantare a silvicultorilor Saihanba a dat naștere conceptului de Spirit Saihanba, definit ca fiind muncă grea, înaintare împotriva șanselor, forjare a viitorului și inovație curajoasă. Fiind una dintre cele mai mari plantații artificiale din lume, Pădurea comunitară Saihanba a câștigat onoarea de Campion al Pământului în 2017, datorită eforturilor de a transforma terenul deșertic într-un paradis verde.
China are în plan să creeze și mai multe păduri artificiale
Țara este angajată în această sarcină și are în plan mai multe păduri similare care contribuie, de asemenea, la activitățile sale economice „verzi”. China dorește să se poziționeze ca o civilizație ecologică care protejează și îmbunătățește mediul înconjurător.
Îngrijirea acestei păduri necesită multă muncă. În fiecare zi, îngrijitorii săi se confruntă cu pericole enorme. Prevenirea incendiilor de pădure este principala sarcină cu care se confruntă în mod constant. O furtună sau mâna omului poate duce la distrugerea totală a acestui spațiu pe care au muncit atât de mult pentru a-l construi.
sursa: unica.md