Sorocenii sunt invitați la spectacolul Comemorativ închinat Sfântului Voievod Ştefan cel Mare la Cetatea Soroca

0
255

Sâmbătă, 2 iulie 2022, la ora 18.00, la Cetatea Soroca, se va desfăşura, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, cea de-a treia ediţie a Spectacolului Comemorativ „Sfântul Ştefan cel Mare – atletul lui Hristos”. Acţiunea cultural-religioasă este organizată de Episcopia de Bălţi (fostă a Hotinului) în parteneriat cu Consulatul General al României la Bălţi, AO „Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural” din Bălţi şi Direcţia Învăţământ Soroca.

În cadrul Spectacolului Comemorativ vor evolua: Orchestra de muzică populară „Barbu Lăutaru” de la Palatul de Cultură din Municipiul Bălţi (conducător artistic – Mihail Verhovețchi), Ansamblul folcloric „Altiţa” de la Centrul de Cultură şi Tineret din Municipiul Bălţi (conducător artistic – Carolina Guşciuc), Corul preoţesc misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi (dirijor – PC Arhidiacon Marius-Mihai Anton), dna Stela Melnic, interpretă de muzică populară, şi dl Valeriu Cebanu, interpret de muzică populară.
Invitații de onoare ai Spectacolului Comemorativ de la Cetatea Sorocii sunt: dna Maria Șalaru, cunoscută înterpretă de muzică populară de peste Prut și dl Viorel Burlacu, cunoscut compozitor, profesor, chitarist, interpret, orchestrator și aranjor din Basarabia.
În debutul Spectacolului, dna Angela Zeama, profesor de istorie, membru al Uniunii Istoricilor din Republica Moldova, va evoca, într-o scurtă alocuţiune, chipul Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare.

Spectacolul va fi moderat de dna Liliana Lungu şi dl Valeri Cebanu. Spectacolul Comemorativ „Sfântul Ştefan cel Mare – atletul lui Hristos” constituie un omagiu adus Sfântului Voievod în ziua lui de cinstire liturgică. Prima ediţie a Spectacolului Comemorativ a fost organizată de Episcopia de Bălţi (fostă a Hotinului) la Cetatea din Soroca, în ziua de 2 iulie 2019, iar cea de-a doua ediție în ziua de 2 iulie 2021.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi 


Articolul precedentȘi Soroca, la fel ca Basarabia, salută Bucovina
Articolul următorFoca Șerban – absolventul Liceului Teoretic „Aleksandr Pușkin” cu 10 la BAC
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.