350 de MILIOANE de la UE pentru RM

0
132

În cei patru ani de la semnarea Acordului de asociere dintre R. Moldova și Uniunea Europeană, două treimi din mărfurile moldvenești au ajuns să fie vândute pe piața comunitară, UE devenind principalul partener economic al Republicii Moldova. „Acordul de Liber Schimb este un motor puternic al creșterii economice a republicii și încă nu este pe deplin valorificat. Doi din 3 euro din export provin din UE, cel mai mare beneficiar este sectorul agriculturii, unde exporturile au crescut cu 44 la sută. Am contribuit la crearea a 15 mii de locuri de muncă.
Până în 2020, Acordul de Asociere va aduce 355 de milioane de euro venituri în bugetul Republicii Moldova”, a declarat Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul celei de a șasea ediții a Forumului anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova. (ziarulnational.md)


Articolul precedentCine a vandalizat panoul Consiliului Unirii?
Articolul următor(VIDEO și FOTO) PREMIERA TOAMNEI: “Ai zis ceva…”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.