23 de cazuri confirmate: Ultimele informații despre COVID-19 în Republica Moldova

0
478
Sursa imaginii: pixabay.com/
Sursa imaginii: pixabay.com/

Actualmente sunt confirmate 23 de cazuri de COVID-19,  informează Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui bieriefing de presă privind infecția COVID-19 în Republica Moldova.

Printre pacienți este și un copil în vârstă de 8 ani infectat cu coronavirus.

Potrivit ministrei, dintre cele 23 de cazuri, 13 au statut de import, iar 10 sunt cu transmitere locală. Majoritatea cazurilor de transmitere locală se întâmplă rude, a menționat ministra. 

O persoană este în stare extrem de gravă, care stă la respirație asistată. Trei persoane au starea satisfăcătoare și 19 persoane au starea medie și înregistrează un progres în starea lor, mai spune Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministra sănătății a infirmat faptul că o femeie din Cantemir ar fi decedat din cauza coronavirusului, cum scriau unele instituții media. Femeia ar fi decedat din cauza ictusului cerebral a precizat Viorica Dumbrăveanu.

La finalul briefingului, ministra a reiterat că toți cetățenii trebuie să respecte strict regulile de izolare, regulile mâinilor curate și alte măsuri care pot preveni răspândirea virusului. 

Autoritățile îndeamnă bătrânii și persoanele cu boli cronice să stea acasă, iar apropiații lor să le ajute cu aprovizionarea cu produse alimentare, în caz de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.