INGREDIENTE PENTRU BLAT:
100 gr carne de bovină
100 gr carne de porcină
25 ml de lapte
O felie de pâine
O ceapă
Un ou
O legătură de pătrunjel verde
2 linguri de pesmeţi mărunţiţi
100 ml ulei
Sare, piper
MOD DE PREPARARE:
(2 porţii) Carnea se dă prin maşina de tocat, se condimentează cu sare şi piper. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Ceapa şi verdeaţa mărunţită se amestecă. Carnea se împarte în patru părţi. Din fiecare parte formăm un blat de circa 1 cm grosime. Punem pe centru puţin amestec din ceapă şi verdeaţă şi lipim marginile blatului din carne, obţinând o gogoaşă, pe care o turtim uşor. Trecem preparatul prin pesmeţi, apoi prin oul bătut, după care îl punem la prăjit în ulei încins pentru câteva minute pe ambele părţi. Astfel procedăm şi cu celelalte trei părţi de carne. Se recomandă a fi servite cu garnitură din pireu de cartofi, legume şi sos.
Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.