ZONA GRI…

0
123

Pe timpurile ”bune” la Primărie, care pe atunci se chema ”Gorsoviet”, era un serviciu apelat la numărul de telefon 205… Dacă nu ți se rezolvau problemele, puteai , cel puțin, să te plângi: că ți s-a spart o țeavă, că ți-au ars siguranțele la panoul electric, că vecinul de la etaj te îneacă, că….

Acu de când ”Gorsoviet”-ul nu mai este au dispărut toate serviciile Primăriei. De vreo trei luni de zile caut un instalator, mi s-a fisurat scurgerea la bucătărie. Unde să mă adresez? Întreb de unul, întreb de altul… Unul mă trimite la Vanea, altul la Mișa, al treilea strânge din umeri. Îl sun pe Vanea:

-Iată ce problemă am, poți să mă ajuți?Nu, eu-s la Moscova la ”zarabotcî”, da sună-l pe Oleg… mi se dictează numărul…

-Alo, Oleg? Am nevoie….

-Știu, ni-o spus Vanea, da eu amu nu pot, peste vreo două săptămâni, da dacî e ”srocino” sună-l pe ”gheaghea Mișa”..

Cercul s-a închis. M-am apucat singurel și câine câinești am reparat. Soția zice că e ca la vădane, dar… Salvarea de la înec rezidă doar în propriile mâini.

Ca oricare moldovean  care iese în concediu am o dilemă: la mare la Coblevo sau să fac reparație.

Cum s-a desprimăvărat ziua nu mai poți sta în casă. Tot blocul se zguduie; vecinii deja fac reparație. Mă adresez la o echipă și… sunt ocupați până în octombrie, mă adresez la altă echipă și… venim de luni. Au trecut vreo 4 de luni și, cum  se zice prin târg, ”ni zvucu, ni sluhu”. Au oamenii comenzi.

Probabil că Primăria încasează bani buni din impozitarea acestor zilieri.  Doar toată vara zeci de echipe din două – trei persoane se ocupă de reparații, alții sunt instalatori, unii prestează servicii de transport etc. Din aceste taxe și impozite  s-ar putea organiza un serviciu centralizat la care să ne adresăm, să ne plângem, cel puțin, dacă nu să ne rezolvăm problemele?

Sau poate greșesc, aceste persoane nu sunt impozitate, va trebui să le plângem de milă când vor atinge vârsta de pensionare? Și atunci într-adevăr Primăria nu are bani?! Ce-i de făcut? E treaba Primăriei sau a fiecăruia în particular?


Articolul precedentMeci frumos pe un teren de… pus cartofi
Articolul următorMETEO: Cer variabil la Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.