Zeci de încălcări la frontiera de stat în ultimele 24 de ore

0
204
  La trecerea dintre ani, circulația transfrontalieră a fost una degajată
  La trecerea dintre ani, circulația transfrontalieră a fost una degajată

În ultimele 24 de ore, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:  13 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; două cazuri de trafic ilegal de bunuri; două tentative de trecere a frontierei cu document falsificat;  opt cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; trei conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor; cinci persoane în conflict cu legea au fost reținute ca urmare a schimbului de informații cu autoritățile de drept naționale și INTERPOL.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 36 772 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 19 733 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 21 415 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 9 786 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere în această perioadă au fost: PTF Leușeni – 7 098 traversări persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 721 traversări persoane, PTF Otaci – 4 169 traversări persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, la ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat programul de lucru și nici fluxul de persoane și mijloace de transport.

Amintim că prin punctul de trecere ”Unguri-Bronnița” (internațional) se permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 km de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk. Totodată, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

-verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.